Fiskbiffar med hembakat bröd

den 10 november 2007, kl 20:03

Jag har ätit så god mat nu ikväll att jag bara måste få berätta. Fiskbiffar i hembakat bröd, tunt skivad rödlök, sallad, tomat och romsås med mycket dill och citron.

Fiskbiffar
500 gram finhackad lax
500 gram finhackad vit fisk
3 äggulor
salt, peppar
persilja
1-2 tsk dijonsenap
en bit finhackad purjolök

Blanda allting och stek i lite smör eller olja. Räcker till runt tio biffar beroende på hur stora eller små man gör dom. Sen kan man såklart ha i både det ena och det andra om man är på det humöret (chili, spiskummin, kapris?).

Brödet
½ paket jäst
2½ dl fingervarmt vatten
2 portioner kall havregrynsgröt
2 fint rivna morötter
1 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
vetemjöl eller dinkelsikt tills degen släpper bunken

Lös jästen i vattnet. Blanda i gröt, morötter, salt. Arbeta in mjölet. Jäs runt en timme. Dela i 16 bitar. Rulla bollar och platta ut bröden. Pynta eventuellt med solroskärnor eller andra frön.
Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.

Det här är favoritbrödet som funkar till allt, inte minst till fiskbiffar.

Skriv ut inlägg

4 kommentarer till “Fiskbiffar med hembakat bröd”

  1. Frida kl 20:00, den 11 november 2007

    Mums! Fiskbiffar är en av mina favoriter! Lätt att göra, lätt att variera.

  2. Nässelblom & choklad kl 09:34, den 13 november 2007

    Verkar jättegott.Lyxigt med nybakat bröd till fiskbiffarna. Brödet borde dessutom passa i många sammanhang. Såg att du hade bakat karelska piroger tidigare. De är så goda. Ska försöka att ta mig tid och göra dem…

  3. Viktoria Schiöler kl 09:00, den 17 november 2007

    Ser supergott och tjusigt ut! (Skriver ut receptet.)

  4. Pickipickis fiskbiffar med hembakat bröd | nu kokar jag kl 13:42, den 12 mars 2011

    [...] går ut på laga ett valfritt pickirecept och betygasätta det på en skala mellan 0-10. Jag valde Pickis fiskbiffar som inte helt oväntat får  en stark tia. Fotogeniska fiskburgare med en dressing på yoghurt, [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen