Vardagslax med tandori

den 4 december 2007, kl 19:18

När jag äter lax blir jag alltid glatt överraskad över hur gott det är! Vi köpte färsk lax för några veckor sen när det var bra pris, delade i portionsbitar som vi frös in.
Kan middagen lagas fortare än såhär och samtidigt vara så särskilt god?

Tandorilax med wokade morötter och rödbeta
Fryst lax i portionsbitar som saltas och peppras. Strö över rikligt med tandorikrydda. In i ugnen i 225 grader i ungefär 20 minuter. Koka ris. Medan riset kokar, woka morötter och rödbeta. Servera med en citronklyfta och eventuellt en klick yoghurt (i alla fall om det kom sig så att du råkade få lite chilisting på grönsakerna).
Simsalabim.

Skriv ut inlägg

Glühwein

den , kl 19:03

Carl kokade Glühwein till adventsfikat. Det gick hem hos de flesta (alla utom mig?).
Någon sa att det smakade lite mer vuxet än glögg, och det är nog väldigt nära sanningen.

Glühwein
1 liter rött vin
1 skivad citron
2 kanelstänger
3 kryddnejlikor
3 msk socker
kardemummakärnor

Värm alla ingredienser tillsammans i en kastrull i ungefär 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och låt dra i en timme. Sila och häll upp på flaska. Värm vid servering.

Receptet är Carls egna översättning från tyska, vilket nog inte är hans specialspråk. Jag vet inte om jag ska nämna att det var inte långt borta att det var 3 dl socker som åkte ner i kastrullen, ha!

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen