Ibland ligger Indien i mitt vardagsrum

den 17 oktober 2008, kl 08:14

Ibland vill jag äta indiskt så mycket att inget annat duger. De gånger det känns som en lång promenad till närmsta indier är jag ändå helt nöjd med denna fuskvariant hemma i vardagsrummet. Naanbröden blir klara i ugnen medan maten står på spisen, med en klick mango chutney och en klick yoghurt till är det så gott att jag önskar att Indien alltid låg i mitt vardagsrum.

Grytan
Låt hackad lök fräsa mjuk i lite olja tillsammans med kryddor som doftar Indien (exempelvis gurkmeja, spiskummin, curry, chili eller liknande), tillsätt bruna senapsfrön, färsk riven ingefära, finskivad vitlök och chili. I grytan kan man ha allt som är gott (kyckling, blomkål, morot osv i all oändlighet), här blev det röda linser. Tillsätt kokosmjölk och låt puttra tills linserna är mjuka, vänd ner grovhackad mangold eller spenat på slutet. Smaka av med salt och kryddor.

Riset
Koka basmatiris eller liknanade. Blir riset klart före grytan kan det hända att man roar sig med att fräsa på riset i en stekpanna tillsammans med några kardemummakapslar, lite kryddor som gurkmeja och chili, lite senapsfrön exempelvis.

Brödet
En snabb (fusk-)variant på naanbröd

Efterrätten
Kanske en efterrätt till?

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen