Kalasgoda äppelplättar

den 2 oktober 2008, kl 08:00

Här är ett recept på kalasgoda äppelplättar att äta efter tordagssoppan ikväll och riktigt vackra blev dom. Jag provade mjölkproteinfri kost när den här plättsmeten vispades till, så jag gjorde plättarna på rismjölk istället för vanlig mjölk och använde rapsolja istället för smör. Hoppade även över sockret utan att det saknades, fast då är rismjölken söt. Men krångla inte till det med rismjölk, som för övrigt inte är särskilt gott, stek lite plättar och ha en trevlig torsdag istället!

Kalasgoda äppelplättar
1,5-2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
(lite socker)
2,5 dl mjölk
1-2 msk smält smör
1 ägg
2 äpplen
kanel

Vispa upp ägg tillsammans med mjölk och smält smör. Vispa ner mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt eventuellt socker. Häll upp små plättar i stekpannan och lägg på ganska tunt skivade äpplen innan smeten gräddats. Pudra över kanel på äppelsidan, vänd plättarna och grädda så att det får fin färg.

Det ska erkännas att jag sneglat en hel del på det här äppelplättreceptet den senaste tiden.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Kalasgoda äppelplättar”

  1. mikaela kl 08:38, den 2 oktober 2008

    Svar: Skandal

  2. tina kl 11:51, den 2 oktober 2008

    Haha!

  3. KarinW kl 21:26, den 2 oktober 2008

    Vilka fina plättar, brukar bara göra äppelpannkaka i långpannan men det där ser ändå godare ut!

  4. mollya kl 14:57, den 4 oktober 2008

    Det blev plättar och mums säger jag bara! Supergoda. Äter alltid keso till pannkakor och det funkade jättebra ihop med äppelplättarna också. Igår morotsbröden, idag plättarna, vilka picki-picki dagar :)

  5. tina kl 17:14, den 4 oktober 2008

    :D

  6. Hipp hipp! Plätt! Plätt! Plätt! Pannkaka! at pickipicki kl 07:34, den 12 mars 2009

    [...] fiberpannkakor Morotspannkakor Zucchiniplättar Morots- och kesoplättar Pannkaka på dinkelsikt Äppelplättar Förtrollande goda crêpes Pannkakstårta Filed under födelsedag, kalas, pannkaka, plättar | [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen