Pappan goes pickipicki

den 27 oktober 2008, kl 07:32

Pappan bjöd på söndagsmiddag ikväll. Sin paradrätt köttfärslimpa med parmaskinka och mozzarella. Fruktsallad och vispgrädde till efterrätt. Jag var lovad att få vara med och laga maten, men när jag kom till köket var köttfärssmeten redan ihopblandad. Han fick papper och penna för att tänka efter och skriva ner sina hemligheter. Vem vet, jag är inte säker, men kanske är det såhär man lagar hans goda köttfärslimpa?

Pappans köttfärslimpa (med parmaskinka och mozzarella)
900 g köttfärs
10 skivor parmaskinka
125 g mozzarella
salt
vitpeppar
4 msk tomatpuré
hårt bröd eller skorpsmulor
1 dl mjölk
1 ägg

Mortla hårt bröd och blanda med mjölk, låt svälla en liten stund. Rör ner ägg, tomatpuré och köttfärs. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg en rejäl bit plastfolie på bordet och bre ut köttfärssmeten i en rektangel. Täck köttfärsen med parmaskinka och smula över mozzarellaosten. Rulla ihop köttfärslimpan med hjälp av plastfolien. Tryck ihop kanterna så inte fyllningen rinner ut i ugnen. Lyft över på en plåt eller till en ugnsform och pensla köttfärslimpan med lite soya. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ungefär en timme.

Servera med ugnsrostad potatis, rödlök och purjolök. Dela i mindre bitar och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ungefär 40 minuter.


Klara

Färdiga

Vad gäller receptet på efterrätten så rådde det uppenbarligen inga tveksamheter om hur mycket av varje det egentligen var i. Jasså minsann, inte så konstigt va?

 Fruktsallad
2 äpplen
2 päron
2 bananer
2 apelsiner
2 dl grädde

Dela i lite olika storlek på bitarna. Servera med vispad grädde.


Pappan och förste köksassistent

Några tandpetare i den här skålen och vi har världens största pickipicki?

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Pappan goes pickipicki”

  1. Filibabba kl 08:50, den 27 oktober 2008

    åh det sär ser jättegott ut! måste testas :)

  2. Sydney kl 14:03, den 27 oktober 2008

    Det ser väldigt gott ut, ska testas med hjortfärs.

  3. carolina kl 14:30, den 27 oktober 2008

    ser mums ut, speciellt den rostade potatisen. perfekt farg :D

  4. Ayla kl 17:03, den 27 oktober 2008

    mmm..detta ser riktigt gott ut! Vad trevligt med de här bilderna, ska man kanske tänka på lite oftare :) detta recept får jag nog testa snart..

  5. tina kl 07:55, den 29 oktober 2008

    Ja det var väldigt gott, både köttfärslimpan, potatisen och världens största fruktsallad!

  6. Lumumma kl 12:18, den 29 oktober 2008

    Vilken kalaspappa du har. Var rädd om honom. Och vilken söt hund.

  7. KarinW kl 13:17, den 29 oktober 2008

    Den där limpan ska jag testa någon gång, duktig pappa förresten, förstår att du varit i hans kök en hel del!

  8. tina kl 18:09, den 29 oktober 2008

    Lumumma/KarinW: Ja, jag gillar både maten, pappan och hunden! ;)

  9. frida kl 17:50, den 31 oktober 2008

    Mums, detta blev vår fredagsmiddag i dag!

  10. Lisa kl 12:05, den 1 november 2008

    Smarrigt!

    Jag ska definitivt göra köttfärslimpa nästa vecka när ungarna kommer!

  11. Birgitta Grönvall kl 20:52, den 10 februari 2010

    Smarrigt sa pappan i huset!

  12. Att säga grattis med en köttfärslimpa! | pickipicki kl 08:28, den 11 maj 2011

    [...] köttfärslimpa med parmaskinka och mozzarella; Ett mer detaljerat recept hittar ni här, annars är det inte speciellt mycket svårare än vad bilderna nedan visar. Klara. Platta ut [...]

  13. Henrik kl 00:24, den 24 november 2012

    Ja du, pickipicki…. Har aldrig lämnat någon kommentar på någon blogg tidigare men du inspirerar! Maten du presenterar går ju att laga så lätt (till skillnad från kokböcker och annat) och det blir himmelskt gott! Idag körde jag köttfärslimpan (som i och för sig är din farsas ;) ) men varken jag eller min tvååriga dotter kunde få nog… Så, jag var tvungen att skriva. Vilken matblogg, TACK!

  14. tina kl 11:06, den 24 november 2012

    Henrik: Vilken kommentar, TACK! <3

  15. Isflingan kl 14:50, den 5 maj 2013

    eftersom min pappa fyller år imorgon skänker jag honom en extra tanke genom att laga detta till middag :) får väl ta o skicka receptet till honom för det blir svårt att skicka ett paket med köttfärslimpa i :)

  16. tina kl 08:09, den 6 maj 2013

    Isflingan: :-D Hälsa och gratta vetja!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen