En slags kaka av det mäktigare slaget

den 13 mars 2009, kl 07:00

picki_img_2321

Här kommer en helgefterrätt av det mäktigare slaget. Efter att vi ätit mat och kaka i lördags, var vi fyra stycken som låg utslagna på golvet. Men låt er inte avskräckas för all del. Väldigt gott var det och dessutom kan man ju välja storlek på kakorna själv. Behöver jag tillägga att Carl valde storlek superstor?

Glassfyllda choklad-
och jordnötscookies

225 g smör
2,5 dl socker
2 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
6,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g mörk choklad
150 g jordnötter
vaniljglass

Rör ihop smör, socker, farin, ägg och vaniljsocker. Rör därefter ner mjöl och bakpulver. Tillsätt grovhackad choklad och nötter. Dela smeten i ungefär  35 delar och lägg kakbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda i 175 grader i 15-20 minuter, passa noga så att de inte blir alltför välgräddade! Låt kakorna svalna. Skär vaniljglassen i ungefär 3 cm tjocka skivor och sätt in skivorna i frysen i ungefär en halvtimme så att de hinner frysa. Stansa ut rundlar med något som är lika stort som kakorna. Lägg därefter ihop kakorna två och två, med glass mellan. Sätt in kakorna i frysen ungefär en timme.

PS 1. Receptet är tjuvtitt från senaste Allt om mat. De tipsar om att kakorna gör sig fint då de serveras tillsammans med varm chokladespresso. Det stämmer.

PS 2. Kakbakaren han hälsar att om man vill ha storlek superstor så gör man 25 istället för 35 kakor.

PS 3. Om ni inte är väldigt många, så kommer det bli kakor över. Men, det gör inget. För när ni har hämtat er efter, så kommer ni så småningom att bli sugna på kakor igen. Och kakorna är goda även utan glass.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “En slags kaka av det mäktigare slaget”

  1. Lumumma kl 07:18, den 13 mars 2009

    GB Sandwich! :P

  2. tina kl 13:17, den 13 mars 2009

    Haha! Möjligen lite åt det hållet, men ändå inte. En avlägsen kusin i så fall! ;)

  3. Johanna kl 16:16, den 13 mars 2009

    En lite mer lyxigare och glamorös kusin skulle jag tro… :)

  4. Leila bakar... kl 15:05, den 19 mars 2009

    fantastiskt vad gott det verkar! Undebart härlig blogg! Hit kommer jag igen! Du skriver ju så kul…inte bara en massa uppraddade tråkiga recept….kul.

  5. tina kl 22:45, den 19 mars 2009

    Välkommen tillbaka vetja! Beröm är det bästa jag vet ;)

  6. Sandra drömkaka kl 13:15, den 28 mars 2009

    Oh de här måste jag testa nån gång! Ser riktigt ljuvliga ut , mums! : )

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen