Förrättssoppa på jordärtskocka

den 15 april 2009, kl 07:14

picki_img_2830

Jag förstod väl att det fanns en anledning till att han ställde sig och kokade egen grönsaksbuljong en hel söndagseftermiddag, det är inte riktigt vad han brukar ägna sina helger åt. Här är anledningen, jordärtskockssoppa med buljong på färska grönsaker. Han hade ätit på ristorante och fått recept av kocken. Och nog var den god alltid, Carls nya favoritsoppa.

Jordärtskockssoppa
Skala och dela 500 g jordärtskocka i små bitar. Koka i några dl grönsaksbuljong och någon dl mjölk, tills de är mjuka. Mixa till en slät soppa. Tillsätt någon dl grädde och eventuellt mer buljong. Smaka av med salt och lite svartpeppar.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Förrättssoppa på jordärtskocka”

  1. Sofia kl 09:09, den 15 april 2009

    Jordärtskocksoppa är så gott! Låter extralyxigt mned hemgjord buljong. :-)
    Vi brukar även göra jordärtskockpuré vilket också är gudomligt…

  2. åsa kl 20:54, den 15 april 2009

    oj vad avancerat med egen buljong! men jag kan tänka mig att det gör stor skillnad på smaken! soppan låter super! :)
    jag gillar din fina skål också!

  3. Mamman kl 10:05, den 16 april 2009

    fråga till Sofia; skulle man kunna få del av din jordärtskockspuré? Saknar recept på det, tack!
    Ska testa soppan enligt ovan också!
    Det är ju så gott med jordärskocka på alla sätt!

  4. Pytte kl 11:53, den 16 april 2009

    Kan man skicka sin äkta make på kurs hos Carl…?

  5. Sofia kl 14:14, den 16 april 2009
  6. tina kl 19:49, den 16 april 2009

    Sofia: Jordärtskockspuré låter gott, nu kanske jag ska passa på att laga det någon gång!

    Åsa: Visst är den fin, femkronors loppisfynd minsann!

    Mamman: Hoppsan!

    Pytte: Haha! ;)

  7. Mamman kl 11:51, den 18 april 2009

    Tack Sofia för recepthänvisning, skall testa snart! Har du möjligen även recept på kronärskocka? Tina gjorde mig uppmärksam på att jag blandade ihop jordärts- coh kronärtskockan!

  8. Sofia kl 14:35, den 22 april 2009

    Mamman: Inte helt ovanligt att blanda ihop de två. ;-) Kronärtspuré låter ju också väldigt gott. Jag har tyvärr aldrig prova så något recept kan jag inte bidra med.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen