Sanningens minut börjar nu!

den 11 februari 2010, kl 22:34

För att hålla picki fri från reklam tackar jag oftast nej till de erbjudanden om produktprover som ramlar in i pickimailen. På så vis behöver mitt samvete aldrig känna att jag borde skriva om det jag får (och därmed bjuda på en gratis reklamplats). Men, ni som läser här är ju också en del av pickipicki, skulle ni vilja ha gratismaten istället för mig? Skulle du t ex vilja tävla om produktprover, eller vill du helst slippa se samma produktnyheter i matblogg ut och matblogg in? Utnyttja din rösträtt och säg ditt hjärtans mening, så mortlar jag lite lavendelsocker under tiden.

Skulle du vilja tävla på picki?

Se resultat

Laddar ... Laddar ...

Är produktprover okej som priser?

Se resultat

Laddar ... Laddar ...
Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Sanningens minut börjar nu!”

  1. Katrin kl 10:28, den 12 februari 2010

    Så länge du säger din ärliga mening är det väl ingen fara? Jag menar, bara för att du fått nåt gratis måste du inte tycka om det. Jag läser vad andra tycker om produkter så att jag slipper gå och köpa själv:) Jag följer din blogg bland annat för att din och min matsmak verkar likna varandra och då är det extra intressant att veta vad du tycker.
    Jag skulle äta för glatta livet om jag fick varuprover;)

  2. Mikaela kl 12:52, den 12 februari 2010

    Jag tycker att det är supertrist att matbloggosfären är fullt av reklam på företagens villkor. det är väl en sak att skriva om orvars korbvkiosk där man var i söndags och köpte så himla god räksallad, en annan när 20 bloggare under samma vecka recenserar en produkt som sedan kommer ut i handeln en vecka senare. Samma gäller med prylar som pris. Skriv fem bra skaer om Felix i kommentarsfältet och vinn 10 pajer liksom. Om jag som läsare får välja så: tack men nej tack.

    :)

  3. Krista kl 12:57, den 12 februari 2010

    Inga problem med reklam, det stör mig inte ett dugg. Tycker det är roligt med nya produkter. Har väl en lite naiv och barnslig syn på det hela men det är faktiskt kul att få saker gratis så varför ska du tacka nej till det, under förutsättning att du skriver ärliga tankar om produkten.

  4. Annika kl 13:58, den 12 februari 2010

    Personligen tycker jag att tävliongar på bloggar (matbloggar i synnerhet) är trist, och enbart ett publikfriande sätt att öka trafiken.
    Jag tar emot gratisprover, men inte allt som erbjuds (tvi vale!), och jag skriver bara om en bråkdel av det jag får. Oftast om det är något jag verkligen gillar eller starkt ogillar.
    Håll bloggen ren. Det är så skön med reklamfria matbloggar, ja, reklamfria bloggar över huvud taget. Din bloggs fina design skulle saboteras av fläskiga banners med reklam.
    Ha en trevlig helg!

  5. ann granlund kl 21:54, den 12 februari 2010

    Jag tycker det ser hemskt ut med reklamfyllda bloggar. Läser inte gärna sådana. Däremot tycker jag att det skulle vara helt ok om du ibland skrev om någon ny produkt, men obs! ärligt, (även negativa saker). Utlottningar är jobbigt, det är inte därför man läser bloggar. Din blogg är snygg, värna om utseendet :-)

  6. Maria kl 23:14, den 12 februari 2010

    Tycker att det är väldigt skönt att du håller bloggen fri från reklam, är inte ett dugg intresserad av att läsa att det finns nu en ny ketchup, enbart gjord på vinbärstomater…

    Så nej, nej, nej till produktnyheter!!! :-)

  7. Stefan kl 08:01, den 13 februari 2010

    Håll bloggen ren från reklamen. Absolut! Du ser ju att du vann Matbloggspriset och en massa annan uppskattning utan varuprovsreklamen.

    Den som säger sig inte påverkas av varuprovsreklamen saknar full självinsikt enligt min mening. Vi påverkas alla lättare än vi tror.

    Å tänk så trevligt det kan vara när man skriver tips spontant bara för att man snubblat över något nytt, provat av egen fri vilja, och sedan har en så stark åsikt att man vill torgföra den på sin matblogg. Mycket mer genuint än om det ramlat in en påse i brevlådan. Right?

    Så håll rent!

  8. tina kl 13:12, den 13 februari 2010

    Vad roligt att så många röstat! Och tusen tack Katrin, Mikaela, Krista, Annika, Ann, Maria och Stefan för era uppriktiga kommentarer!

  9. charlotta kl 23:39, den 14 februari 2010

    jag håller med – tycker din blogg är grym för att man slipper läsa om matprover som ungefär tusen andra matbloggare också har provat. samma sak med tävlingar – håller med annika som refererade till publikfrieri och ökad trafik. basta. jag tycker om din blogg precis som den är!

    C

  10. tina kl 17:30, den 15 februari 2010

    Charlotta: :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen