Nu bakar systern potatis, igen

den 13 april 2010, kl 09:01

Systern bjöd på bakad potatis i helgen. Inte bakad så som jag är van, med en kall röra till. Istället bakades även röran i ugnen, i alla fall en stund på slutet. Det var smart, gott och framförallt så kan jag tänka mig att göra på det viset igen. Nu äter vi iofs inte bakad potatis särskilt ofta. Om jag inte missminner mig så var det nog systern som bjöd på bakpotatis senast, för ganska precis ett år sen. Den gången skrev jag att jag inte ätit bakad potatis på tio år, så ett år kanske ändå får ses som ett framsteg. Undrar förresten varför vi inte äter bakad potatis oftare, är det omodernt tro?

Dubbelbakad potatis
4 bakpotatisar
0,5-1 paket bacon
1 burk (lätt) crème fraiche
0,5 purjolök
en näve riven ost
svartpeppar

Baka potatisen i 225 grader i ungefär en timme, beroende på potatisens storlek. Rör under tiden ihop en fyllning av crème fraiche tillsammans med lite riven ost, finhackad purjolök och knaperstekt bacon. Smaka av med svartpeppar. När potatisarna är färdigbakade (känn med en sticka) så ta ut dem ur ugnen. Skär av ett lock och gröp ur det mesta av innehållet och rör ner detta i fyllningen. Fyll potatisarna med röran, gärna lite med råge. Toppa med lite ost och grädda i ugnen tills de fått fin färg, ungefär 5-10 minuter. Servera med en rejäl sallad (Receptet räcker för 4 personer).

Skriv ut inlägg

4 kommentarer till “Nu bakar systern potatis, igen”

 1. Mikkan kl 21:25, den 13 april 2010

  Gud så läckert, jag älskar konsistensen som just bakpotatis får, helt oslagbart tillsammans med smör eller kladdiga fyllningar som denna! :)

 2. charlotta kl 11:06, den 14 april 2010

  jag tillhör nog den lilla skara som äter bakad potatis frekvent… mmmmm.

 3. Yasemin kl 22:23, den 14 april 2010

  Här hemma blir det bakad potatis ganksa ofta. Det är ngt som jag är uppväxt med och det har följt. När jag var liten brukade vi baka potatis i micron när vi ville ha ngt snabbt o var jättehungriga,
  Din röra låter jättesmarrig. Ska försöka testa det.

 4. tina kl 17:18, den 15 april 2010

  Mikkan: Jag gillar också bakpotatis. Det är synd att den hamnat i skamvrån, jag ska försöka äta lite oftare.

  Charlotta: Det låter fint det!

  Yasemin: Mikrobakat är såklart smart. Det ska jag prova nästa gång för att se hur lång tid det tar.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen