Renées canneloni med spenat och ricottaost

den 4 maj 2010, kl 22:30

Jag har en kompis som inte gillar vegetarisk mat, inte alls. Jag har försökt att bjuda både på det ena och det andra, men inget går hem. Döm då om min förvåning när det ramlar in ett mail från denna person, med ett recepttips på spenat- och ricottacanneloni tillsammans med ord i stil med ”jättegott”. Klart att jag blir nyfiken! Och visst var de goda, de vegetariska pastarullarna. Bäst av allt är att jag vet vad jag ska bjuda henne på nästa gång, och jag har redan letat rätt på receptet i pickipickiarkivet: pastarullar med spenat och ricotta. I princip samma rätt, bortsett från att rullarna byggs på höjden. Gillar hon inte dem så måste det helt enkelt vara mig som det är fel på.

Canneloni med spenat och ricotta
500 g fryst bladspenat
1 burk ricottaost (250 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
12 färska lasagneplattor (250 g)
0,5 msk olja till pensling
500 g tomatsås
ung 2 dl riven prästost (17%)

Tina och pressa vätskan ur spenaten, blanda med ricotta. Smaka av med salt och peppar. Rulla in fyllningen i lasagneplattorna och lägg dem i smord ugnsform. Häll över tomatsås och riven ost efter behag. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 20–25 min. Servera med en rejäl sallad. Receptet räcker till 3-4 portioner.

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Renées canneloni med spenat och ricottaost”

 1. charlotta kl 23:22, den 4 maj 2010

  åh, fasiken vad gott! jag älskar canneloni, känns väldigt… gudfadern-ish att äta det, av någon anledning (och picki, vilken fin origoskål du har i bakgrunden! som iittalait blir jag mkt glad och stolt).

 2. kusinen kl 23:56, den 4 maj 2010

  Verkar inte alls dumt, fina bilder!

 3. Tina kl 09:15, den 5 maj 2010

  jag har gjort ”dina” pastarullar och de är jättegoda!!!Brukar annars göra med aubergine istället för pasta och lök+squash tillsammans med ricottan, tomatsås till det oxå , ganska snarlikt alltså – och gott även det minsann!

 4. Emmas Kök kl 09:35, den 5 maj 2010

  Canneloni är riktigt gott men jag har aldrig lagat det själv faktiskt. Kanske får blir det nästa vecka!

 5. Rebecka kl 15:18, den 5 maj 2010

  Ser supergott ut! Min definition av en ”rejäl sallad” är dock något mer maffig.. ;)
  Fantastisk matblogg föresten!

 6. tina kl 16:50, den 5 maj 2010

  Charlotta: Du skulle bli stolt om du sneglade i våra köksskåp. Du får knacka på för en inspektion när du är i mina trakter, haha!

  Kusinen: Prova vetja! Canneloni är finfint, och förresten kan man fylla lite med vad man vill. Lax är gott i!

  Tina: Aubergine, tack för tips. Det ska jag också prova!

  Emma: Klart du ska prova. Det går oförskämt lätt med färsk pasta. Jag köpte hårda färdiga pastarullar en gång, det var en utmaning att fylla dom: http://www.pickipicki.se/2008/11/att-fylla-en-canneloni-med-lax/ :-D

  Rebecka: Haha! Jag håller med helt och hållet. I receptet (som Carl följde till punkt och pricka) stod det grönsallad. Men nog krävs det en matigare sallad (än den på bilden), det tycker i alla fall jag! :-)

 7. Frida kl 11:06, den 6 maj 2010

  Vad roligt att du tittade in hos mig! Jag hittade din blogg nyligen också och har fått mycket inspiration av dina inlägg också, men inte kommit mig för att kommentera än.

  Trevlig dag! :)

 8. Sandra drömkaka kl 16:00, den 6 maj 2010

  Canneloni, mums! och med ricottaost, det här skulle jag vilja äta till middag…

 9. Loulas Kök kl 19:50, den 6 maj 2010

  Det har blivit mycket canneloni sista tiden. Både hemma och restaurang. Kul med ett gott nytt recept!

 10. Fröken Dill kl 21:35, den 6 maj 2010

  På något sätt är canneloni ÄNNU godare än lasagne trots att det är nästan samma sak!
  Tycker fröken Dill

 11. tina kl 22:51, den 6 maj 2010

  Frida: Vad roligt att du hittat hit, välkommen igen och igen vetja!

  Sandra: :-)

  Loulas kök: Vi lagar inte canneloni särsilt ofta, men jag ska bli bättre på det. Det är ju så gott!

  Fröken Dill: Haha, ja, så kan man också se det. Fast jag är inte helt hundra på att jag håller med. :-P

 12. ann-lou kl 15:34, den 13 maj 2010

  Jag bjöd tre gäster på rätten igår och det blev riktigt smaskigt! Mina gäster (och jag själv) brukar vara ganska hungriga så att jag dubblade recepter och det blev bara en ynklig lunchlåda över… gott betyg! ;)

 13. AnnaPanna kl 21:15, den 1 september 2010

  Åååå vilken trevlig sida. Massor av gott OCH fina bilder! Till helgen ska jag prova canneloni med ricotta och spenat. Kommer garanterat åter för mer inspiration!

  Tack!
  /AnnaPanna

 14. tina kl 23:35, den 1 september 2010

  Välkommen hit Anna, och välkommen tillbaka givetvis! Hoppas cannelonisarna smakar. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen