Veckomatsedel vecka tjugoett

den 23 maj 2010, kl 21:24



Veckomatsedlarna har oförtjänt ramlat ur bloggen de senaste veckorna. Orättvist kan man tycka, det är ju faktiskt veckomatsedlarna som räddar mina vardagskvällar. Bot och bättring utlovas, med start från och med idag. Förresten så kan ni se att vi planerat in tacos på lördag, fredagstacos! Det ryktas om att samtliga barnfamiljer äter fredagstacos på fredagar. Kan någon tala om för mig ifall det verkligen är så? Eller grillas det i radhusen från och med maj? Stilla min undran!

Mån Spagetti på sicilianskt vis
Tis En somrig salladsvariant med melon och varmrökt lax
Ons Anders vildkyckling
Tor Potatis- och purjolökssoppa
Fre Födelsedagsmiddag på Fyrisvall
Lör Tacos
Sön Lax med fänkålssås

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Veckomatsedel vecka tjugoett”

  1. Therese Ö kl 21:30, den 23 maj 2010

    Här hemma är tacos bannlysta, speciellt på fredagar! Försöker alltid få till nåt gott men ofta är man så utpumpad från veckan som varit att det blir något enkelt men ändå lyxigt. Hemmalagad pizza är en favorit!

  2. tina kl 21:43, den 23 maj 2010

    Therese: Haha, vi äter tacos så sällan att jag kan längta mellan varven. Fredagspizza däremot, det är min specialitet!

  3. Julia kl 22:28, den 23 maj 2010

    Vi äter tacos på söndagar. :D

  4. Eva kl 11:10, den 24 maj 2010

    Vi äter bara tacos om vi blir bjudna på det, det är något med kryddorna…
    Däremot grillar vi som aldrig tidigare sedan vi köpte en ny grill med lock som gör att värmen går att reglera på ett vettigt sätt. Käre maken som tidigare varit hatiskt inställd till grillning och helt överlåtit sysslan till mig låter mig numera inte komma i närheten av ”hans” grill som används både fredag, lördag och söndag.

  5. tina kl 11:24, den 24 maj 2010

    Julia: Söndagstacos mao!

    Eva: Jag önskar att vi hade en grill, då skulle jag också grilla fredag, lördag, söndag (kanske mån-tis-ons-tor också), i alla fall i sånt här väder! :-)

  6. Malin kl 14:54, den 24 maj 2010

    Vi äter tacos MINST en gång i veckan (okej då – nån vecka kanske vi missar…) men det spelar ingen roll vilken dag. Ibland kan det även bli 2 gånger om vi har tur och det blir rester kvar… :) Men då kan man ju skoja till det och göra gratäng eller använda taco-färsen/kycklingen/fläskfilén på varma mackor eller på hemmagjord pizza…

    Till Eva – det är inte alltid vi har ”tacokrydda” utan ibland kryddar vi med det som finns hemma – gärna så det blir lite starkt men ändå smakrikt. Det är ju den totala blandningen med köttfärsen/kycklingen, grönsakerna, majsbrödet och såsen som är viktigt…

    Såsen (som är det viktigaste för vår familj) gör vi genom att blanda hot tacosalsa med turkisk yoghurt och massor med pressad vitlök.. mums så gott!! Har ni inte provat det – gör det nästa gång ni äter tacos..

    Kram från Malin

  7. anna kl 18:02, den 24 maj 2010

    Jag är dålig på att kommentera, men nu bara måste jag! :) Du har en sån himla fin blogg, bilderna är som små karameller för en porslins-, foto- och matnörd som jag! Gefleporslin från 50-60-tal är fina grejer!

    Och vi äter tacos 1-2 ggr i månaden. Det är sambons absoluta favorit.

  8. Linda kl 18:24, den 24 maj 2010

    Äter bara tacos (med påskryddningen och köpesalsa) om det bjuds, däremot är ”mexikanskt på mitt vis” min favvorätt. Tortillabröd, hemgjord salsa på färska tomater, guacamole (utan utspädning av mjölkprodukt) och stekt kött(tex kyckling eller lövbiff)/squash/champinjon/paprika/mm kryddas med chili, lime, spiskummin, osv lite på känsla. Gärna en bönröra till också!

  9. tina kl 19:49, den 24 maj 2010

    Malin: Håller med om att det är själva plocket som är det goda. Den färdiga kryddpåsen är jag mer än gärna utan. Tack för såstips. Vi brukar göra guaccamole, det är ju snudd på det som är det godaste med tacos!

    Anna: Kul med kommentar, och att du delar mitt loppisintresse. Jag var för övrigt på årets loppispremiär i helgen. Lycka!

    Linda: Åh vad gott det låter. För det är sant, tacos kan vara mindre gott, eller jättegott. Din variant hör helt klart till den senare kategorin, i alla fall enligt min smak. :-)

  10. hannaH kl 23:15, den 24 maj 2010

    Haha, vi gjorde också tacos häromdan, eller vi kallade dem fajitas och fyllde med lime, muscavadosocker, chili och koriander-marinerade quornbitar, lime, färsk koriander och rucola. Även lite stekt ananas som jag räddade från kvartersbutiken, den var helmogen och brun med en liten liten fläck mögel i botten, så han skämdes och ville inte sälja den men jag fick den för en tia och den var perfekt! Plus ”vanliga” tacoingredienser förstås, C älskar vanliga svennetacos, men tyckte att dessa var underbara! (kanske borde jag blogga själv istället för att mala på i ditt kommentatorsfält ;) )

  11. Amee kl 08:57, den 7 juni 2017

    Va a recibir un trato personalizado por la parte de nuestro equipo técnico
    especialista en la reparación de móviles
    la capital de España.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen