Tack på förhand

den 31 oktober 2010, kl 12:43

Någon som har tips på tema till nästa veckas matsedel?

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Tack på förhand”

  1. Daniel kl 12:54, den 31 oktober 2010

    Tysk mat!

  2. Helena kl 13:20, den 31 oktober 2010

    Det hette väl potatisplockarlov förr i världen, höstlovet och jag tror att det är i antågande. Fast det kanske blir väl tjatigt med potatis varje dag, även om den går att variera – jag gillar potatis så det skulle absolut kunna funka. Jag tänker mig bland annat potatisgnocchi, bakad potatis med grymma röror, potatislimpa och en kronans kaka.

    Annars känner jag själv att det är hög tid att börja äta ur kyl, frys och skafferi – man brukar vilja ha plats där inför all decembermat.

  3. charlie kl 13:47, den 31 oktober 2010

    Mån: Fänkålsfisk med potatis
    Tis: Vegetarisk lasagne med keso och riven västerbotten
    Ons: Potatis- och svamplåda med torkad höstkantarell och parmesansås
    Tor: Rödbetssoppa
    Fre: Grillad entrecôte med rödbetsrisotto
    Lör: Halloweenmiddag

  4. Mikkan kl 14:34, den 31 oktober 2010

    Hm, tema veggo kanske, eller tema klimatsmart?

  5. Paula kl 14:43, den 31 oktober 2010

    Jag slog till och köpte med mig ett stort vitkålshuvud hem, så temat denna veckan har blivit att göra slut på det. Kanske ett kåltema? Själv hade jag kålpudding, ugnsstekt kål som tillbehör till kyckling, en köttfärswok med vitkål och hederlig krispig kålsallad till en mustig paj.

  6. Ulrika kl 15:39, den 31 oktober 2010

    Detta ska jag och pojkvännen mumsa på ikväll.

    http://ulrikasmat.blogspot.com/2009/10/tandoori-kyckling-med-bulgur.html

    Vår absoluta favoritmat.

    Avskräcks inte av de konstiga ingredienserna – jag totalsågade mamma när hon lagade detta första gången, och sen när jag åt det så höll jag tyst! Skämdes en aning – och de dumma bilderna.. Maten är heeelt gudomlig, nyttig, Ovanlig(!) och helt spot on. I dare you, try it! Du kommer inte ångra dig.

  7. Sara Andersson kl 16:49, den 31 oktober 2010

    Jag skulle uppskatta lite tips på rotsaker. Jag är nämligen lite rädd för dem av någon anledning.

  8. Sofie / Mumsfillibaba kl 17:07, den 31 oktober 2010

    Vegetariskt tycker jag är ett bra tema!

  9. Petra kl 17:07, den 31 oktober 2010

    Falafel med bulgur och ajvar relish. En riktig favorit!

  10. Mårtenssons kök kl 17:19, den 31 oktober 2010

    Rotfrukter kan väl vara ett bra tema, även om det inte behöver bli bara vegetariskt. Det finns ju så mycket av rotfrukter i affärerna nu och en massa gott man kan göra med dom.

  11. Eva kl 17:52, den 31 oktober 2010

    Potatistemat är väl fantastiskt:
    -Potatissoppan med citron och timjan (Tre Tjejers)
    -’Slarvigt’ potatismos med parmesan, vitlök och rivet citronskal till älgfärsbiffar
    -Fisksoppa med potatis i
    -Rårakor med fläsk eller bacon till
    -Gratäng på potatis och jordärtskockor till ugnsbakat kycklingbröst
    -Färserade potatisar till fina entrécoter
    -Potatisgnocchi med ruccolapesto
    Och så sallader och grönt därtill förstås!

    Jag älskar potatis i alla former, hälsar
    Eva

    Och sallader därtill

  12. Ellen kl 21:38, den 31 oktober 2010

    Pumpatema känns passande i Halloween-tider. Det finns ju olika sorter, och man kan ju göra både för-, huvud- och efterrätter av det.

    Men om du vill bredda det (för att inte riskera att det sprutar pumpa ur öronen på er nästa helg) kan du ju fortsätta med färgtema, fast med orange denna gång :)

  13. Helena kl 22:31, den 31 oktober 2010

    Varför inte ett tema med frukt i maten? Själv tänkte jag testa att göra bulgursallad med fetaost och granatäpple i veckan.

  14. tina kl 23:05, den 31 oktober 2010

    Daniel: Haha, ja! Om du berättar vad man äter i Tyskland så lovar jag att det blir tyskt tema någon vecka! Förutsatt att man äter något mer än bratwurst! :-)

    Helena: JA! Potatistema blir det nog nästa vecka, inte nu alltså men veckan därpå! Jag gillar potatis skarpt. Vad är kronans kaka?

    Carl: Imponerande må jag säga! Vad är temat?

    Mikkan: Bra idé! Apropå det, har du sett fina boken Majas klimatmat av Maja Söderberg?

    Paula: Åh, vitkål är världens bästa mat! Nästa gång får du göra kåldolmar: http://www.pickipicki.se/2010/09/kaldolmar-att-vara-stolt-over/ och inte heller bort att testa vitkål i kokosmjölk: http://www.pickipicki.se/2010/08/vitkal-till-pasta-eller-som-pasta-valj-sjalv/ toppenggott! Eller världens bästa höstsallad: http://www.pickipicki.se/2009/10/min-allra-godaste-hostmiddag/ Jag måste nog ha en vitkålsvecka så att jag kan få propagera vitkål utan hämningar! :-)

    Ulrika: Bokmärker och ska prova vid tillfälle, tack för tips! :-)

    Sara: Rotsaker! Är du rädd måste jag nästan leta rätt på mina favorit(rotsaks)rätter ur arkivet på en gång, så att du kan skola in dig med säkra tips.
    Bästa morotssoppan (med fetaost och timjan):
    http://www.pickipicki.se/2008/08/morotssoppa-med-smak-av-fetaost/
    Palsternackspuré smaksatt med citron (gott till lax exempelvis):
    http://www.pickipicki.se/2010/03/en-frasch-palsternackspure-till-lax/
    Kokta rödbetor (eller ugnsrostade) med fetost och rostade frön:
    http://www.pickipicki.se/2009/03/rodbetor-i-sallskap-av-fru-feta-och-froken-fro/
    Rotfruktspaj:
    http://www.pickipicki.se/2009/10/ropen-skalla-mer-rotfrukter-at-alla/
    I veckan kommer det nog bjudans på rotmos och fläsk fär på picki, håll utkik vetja! ;-)

    Sofie: Det tycket jag med!

    Petra: Har du testat att göra (svensk) falafel på gula ärtor? http://www.pickipicki.se/2010/01/jag-slar-ett-slag-for-svensk-falafel-pa-gula-artor/ Vår falafelfavorit här hemma!

    Mårtenssons kök: Jag håller med, det är ett mycket bra tema. Hurra för rotfrukter!

    Eva: Jag uppskattar att du fortsätter tipsa om potatissoppan. Jag SKA laga den, så är det bara- Potatistema är bra, mycket bra. Tack för många fina tips!

    Ellen: Hihi! Jag tror förresten vi hade en orange vecka här någon gång. Ja, se där, ”Halloween-veckan” för ett år sen, vi resonerade nog som du tror jag bestämt: http://www.pickipicki.se/2009/10/sag-hej-till-en-orange-matvecka/ :-)

    Helena: Annorlunda, och en utmaning för mig tror jag bestämt!

  15. Kusinen kl 23:26, den 31 oktober 2010

    Falukorvstemat är väl fantastiskt: Stekt, ungsbakad, skivad, etc. För mer inspiration se följande: http://www.youtube.com/watch?v=UlSBQaE32Ek

  16. Mikkan kl 07:18, den 1 november 2010

    Jag har faktiskt sett boken här, i samband med att du gjorde falafel på gula ärtor om jag inte missminner mig. Är den bra?

  17. Helena kl 07:36, den 1 november 2010

    Kronans kaka är en mjuk kaka med mandel där man använder kall kokt (pressad) potatis istället för mjöl, riktigt god med bär eller något sådant till. Recept finns i den version av Vår kokbok (inte den senaste men den innan) som vi har hemma, till exempel.

    Majas klimatmat är helt fantastisk och jag tror apropå det och kommentarerna ovan att det snart är dags för svensk falafel.

  18. tina kl 09:54, den 1 november 2010

    Kusinen: Haha!

    Mikkan: Ja det har du ju alldeles rätt i. Vad du minns! :-) Jag gillar den!

    Helena: Vad roligt att du också gillar Majas bok! Och tusen tack för Kronans kaka-tips, måste provas!

  19. Helena kl 17:09, den 1 november 2010

    :-)

    Kronans kaka är ju dessutom glutenfri (förutsatt att man inte använder ströbröd eller så med gluten) vilket emellanåt kan ha sina poänger!

  20. tina kl 09:38, den 2 november 2010

    Helena: Så sant!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen