En delicatoboll till middag?

den 19 juli 2011, kl 08:53

Nog för att sommaren ställer till det med åtminstone våra matvanor, men det var faktiskt ingen delicatoboll på tallriken häromkvällen. Det är canihua-frön, en kusin med quinoa som dök upp i den stora skafferistädningen. Men nu var det inte  fröna vi skulle prata om utan fläskkotletterna. Något som verkligen sällan följer med oss hem från affären. Men den här gången gjorde dem det, och vändes i mortlade fänkålsfrön tillsammans med salt och peppar. Kom ihåg fänkålsfrön, säger jag som en minneslapp till mig själv. Det var gott. Och ja, det var delicatobollsfröna med för den delen.

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “En delicatoboll till middag?”

  1. anna kl 08:57, den 19 juli 2011

    Glöm inte mig! Jag vill med på picknick med pickipicki och pärlan!

  2. tina kl 08:59, den 19 juli 2011

    Anna: Hallå där! Skaffa ett twitterkonto vetja! Det är redan fullsatt! Men gärna en annan dag. Vi måste göra upp på golfbanan med, nu när jag är fullärd. ;-)

  3. Maria kl 10:22, den 19 juli 2011

    Vilken kul idé särskilt för barn :)

    /Maria
    http://www.matochliteannat.wordpress.com

  4. Hanna kl 10:43, den 19 juli 2011

    Fläskskotletter äter vi inte heller så ofta men det låter ju gott med fänkålsfrön, det får vi testa! :)

  5. Emma kl 13:19, den 19 juli 2011

    Fänkål är typ bästa kryddan enligt mig, kan användas till det mesta. Härromdan gjorde jag rå food-godis med fänkål i o det blev toppen.
    Kaniwa köpte jag i USA när vi var där för ett tag sen, har inte hittat det här hemma. För mig som inte riktigt tål quinoa är det toppen.

  6. Cecilia kl 16:01, den 19 juli 2011

    Det är så härligt att det finns fler som köper canihua och glömmer bort dem i skåpet. Fast jag har ätit upp mina, men innan dess var de bortglömda. Och det var de inte glada för.

  7. Moma kl 23:42, den 19 juli 2011

    Jag hade nektarinklyftor i min! I romtopfen alltså, ska man inte ha det..? Jag trodde det var val av förvaringsplats som gjorde att eländet jäste.

  8. Ansibecki kl 08:24, den 20 juli 2011

    Canihua-frön lät intressant. Det får jag hålla utkik efter. Går det att hitta på Willys tro? Och fänkålsfrön till fläskkotletter måste också provas. Tänk vad många nya smakupplevelser världen skulle gå miste om utan pickipicki :)

  9. LaChef kl 11:50, den 20 juli 2011

    Fin blogg du har med många inspirerande recept. Kommer att besöka dig igen =)
    Trevlig sommar!

  10. tina kl 22:48, den 20 juli 2011

    Maria: :-) Det var inte tänkt att se ut som en chokladboll, det bara blev så.

    Hanna: Ja gör det vetja!

    Emma: Fänkål är min favorit med. Har du testat fänkålssåsen? http://www.pickipicki.se/2010/09/fankalssasen-som-det-pratas-om/

    Cecilia: Hihi!

    Moma: Man kan alldeles säkert ha nektarin i, jag hade bara inte tänkt tanken. Det blir säkert toppengott, ojäst alltså. Var bären helt täckta av rom?

    Ansibecki: Det var fint sagt. :-) Vet inte om fröna går att hitta på Willys. Dom här har jag fått i födelsedagspresent, tror att de kommer från butiken Gryningen i Stockholm, Folkungagatan.

    LaChef: Tack snälla du, du är välkommen hit igen!

  11. Moma kl 13:11, den 21 juli 2011

    Njae, det var nog kanske inte det… Jag varvade socker och bär och sedan fyllde jag på med rom ända upp så det täckte. Men jag tror att vart eftersom sockret smälte och frukt och bär sjönk undan, skulle jag ha haft mer rom i.

    Nåväl, nästa gång så!

    Ha en bra dag!

  12. tina kl 11:47, den 22 juli 2011

    Moma: Tråkigt hursomhelst. Ja, man behöver rom överst och ibland kan det behöva fyllas på. Du får komma hem till mig och äta romtopf i jul, som tröst!

  13. sofie mumsfillibaba kl 21:33, den 22 juli 2011

    Min sambo hade jublat om han hade fått en delicatoboll på tallriken:) Fänkålsfröna ska jag komma ihåg!

  14. tina kl 19:11, den 24 juli 2011

    Sofie: Haha!

  15. Alexandra - kärlek på tallrik kl 23:59, den 27 juli 2011

    De där fröna lät spännande, måste jag kolla upp =D

  16. tina kl 10:44, den 28 juli 2011

    Alexandra: Ja gör det vetja!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen