Låt maten tysta mun

den 14 juli 2011, kl 09:54

Systern är pickipickis hårdaste kritiker. Hon kan skicka sms som endast innehåller ordet: stavfel. Då är det bara att börja lusläsa de senaste inläggen. Det är också hon som hytter med näven och ropar: Sommarfrukost! Vad är det för inlägg, det är inte mat! Men så tror jag faktiskt att hon gillar sidan också, hon tillhör helt klart skaran som har testat flest recept. Så det här inlägget är till dig Anna, jag tror att det här är mat som du skulle kunna tycka om.

Kycklingrulad med salvia och parmaskinka
4 st kycklingfiléer
4 skivor lufttorkad skinka
1 näve riven prästost
färsk salvia
salt, svartpeppar

Banka kycklingfiléerna tunna. Lättast genom att lägga kycklingfilén mellan plastfolie och försiktigt banka med en kastrull eller liknande. Salta, peppra och fyll kycklingen med riven ost och 4 salviablad. Lägg en skiva lufttorkad skinka under kycklingen och rulla ihop till ett paket (kan hållas ihop mha av en tandpetare om det behövs). Stek runt om, i lite smör eller olja, på medelhög värme i en stekpanna. Lägg därefter kycklingruladerna i en ugnsform och stek färdiga mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 min (lägg på ugnsfolie mot slutet så att kycklingen inte får för mycket färg. Tiden varierar beroende på tjocklek på kycklingen, skär för att kontrollera att kycklingen är helt genomstekt, eller använd en köttermometer). Serveras med färskpotatis, tomatsallad och en god sås (ex.vis grädde, mörk balsamvinäger och vitlök).

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen