Ett stycke ätbar present

den 1 juli 2011, kl 09:47

Igår kväll gav jag bort en kruka chokladmynta i födelsedagspresent. Jag föll pladask för Annas kommentar när hon tipsade om chokladmynta och vad man kan hitta på med den. Till exempel kan man mixa chokladmynta med socker, använda den i bakning, eller varför inte torka bladen och koka te en regnig kväll när man vill unna sig något särskilt gott. Faktum är att jag blev så inspirerad att jag köpte en chokladmynta i present även till mig själv. Man är ju inte dum.

Fler ätbara presenter
Fler ätbara presenter som jag fått och gett bort hittar ni under katergori ätbara presenter.

Skriv ut inlägg

27 kommentarer till “Ett stycke ätbar present”

  1. tina kl 09:36, den 1 juli 2011

    Och ja, den smakar faktiskt after eight!

  2. karin - trattoria kl 10:40, den 1 juli 2011

    sv: tack! ja en frisk pappa är verkligen bästa presenten.. :)

  3. Therese kl 10:48, den 1 juli 2011

    Låter som en mycket bra present, tänk om man håvade in såna istället för den obligatoriska Aladdin-asken på julen. Dags för en ny tradition kanske? Och en chokladmynta som lever vintertid då..

  4. Alexandra - kärlek på tallrik kl 11:09, den 1 juli 2011

    Chokladmynta?! Hur har jag missat detta? En sådan ska jag alla gånger skaffa mig, vad spännande!!

  5. Sofie Mumsfillibaba kl 11:27, den 1 juli 2011

    Så gott!! After eight som grönsak!!!:) Mer sånt!!

  6. Ulrika kl 11:48, den 1 juli 2011

    Åh! After Eight! Måste testas.

  7. Ansibecki kl 13:23, den 1 juli 2011

    Jag fick också chokladmynta i present för ett tag sedan. Jättegott blev det till midsommartårtan med jordgubbar och choklad.

  8. Hanna kl 14:56, den 1 juli 2011

    Aldrig hört talats om, men låter ju underbar!

  9. Mårtenssons kök kl 15:52, den 1 juli 2011

    Första gången vi hör talas om chokladmynta, borde kunna bli en fin smak på likör…

    Trevlig helg på dej!

  10. Ann-Louise kl 16:08, den 1 juli 2011

    En sån vill jag också ha! Dax att bege mig ut på jakt igen. Förresten fick jag tillslut tag på en bunt färsk vanlig mynta som börjar jag så fint har ställt i ett glas vatten i köksfönstret och rötterna börjar komma. Yippie!

  11. NinaS. kl 16:27, den 1 juli 2011

    Men så fantastiskt! En hel värld av nya möjligheter öppnar sig för mina inre smaklökar ;)

  12. Matilda kl 19:00, den 1 juli 2011

    Det låter spännande med chokladmynta! Mint och choklad, det måste ju bara vara gott! :) Var finns chokladmynta att köpa?

  13. charlotta kl 22:33, den 1 juli 2011

    COOLT! En såndär måste jag skaffa mig!

  14. Sannas Goda kl 08:31, den 2 juli 2011

    vilken fantastisk present!

  15. tina kl 09:16, den 2 juli 2011

    Karin: :-)

    Therese: Godare än Alladin, alla gånger!

    Alexandra: Det här är dessutom bara en sort av hundratals myntasorter. :-)

    Sofie: :-D

    Ulrika: :-)

    Ansibecki: Det kan jag tänka mig att det blev, gott!

    Hanna: Det är den. Det är möjligt att det är nyhetens behag, men just nu är det favoriten av balkongmyntorna!

    Mårtenssons kök: Ja, varför inte? Trevlig helg till er med! :-)

    Ann-Louise: Hurra, då får du trycka ner dom i en kruka med jord snart!

    Nina S: :-)

    Matilda: Jag ringde runt till Plantagen, Blomsterlandet och ett par handelsträdgårdar här i mina Uppsala-krokar. Dom flesta brukade ha ibland, men hade inte just nu. Jag vet inte var du bor, men jag köpte min på Landqvist handelsträdgård http://www.landqvist-handelstradgard.se/ Bor du någon helt annanstans, så ring och hör dig för är mitt tips.

    Charlotta: Gör det!

    Sanna: Jag gillar ätbara presenter.

  16. Hanna kl 11:23, den 2 juli 2011

    Låter som någon jag också borde införskaffa mig! :) Smakar den alltså choklad, eller har jag fått det helt om bakfoten?

  17. Zarah kl 19:34, den 2 juli 2011

    Vilken helt UNDERBAR blogg du har! Har susat runt och bokmärkt veg-recept en lång stund, och petade genast ner dig i min Google Reader. Tack för inspiration och roliga idéer! (Kikärtsgazpacho MÅSTE jag testa, och även falafel på gula ärtor, bland annat.)

    På återseende! :D

  18. Madeleine kl 01:40, den 3 juli 2011

    men ja, chokladmynta låter inte dumt! vart köper man det?

  19. tina kl 10:48, den 3 juli 2011

    Hanna: Det smakar mint, lite åt after eight-hållet :-)

    Zarah: Tack snälla du, vad glad jag blir. Både falafeln och gazpachon kan jag varmt rekommendera. Välkommen hit igen!

    Madeleine: Ring runt och hör på handelsträdgårdar i din närhet, någon har säkert.

  20. Zarah kl 18:18, den 3 juli 2011

    (Nu har jag lurat in min syster här också, hon blev visst lika störtförtjust som jag! Gissar på att det kommer bli MÅNGA av dina recept i vår familj framöver! :))

  21. Nina kl 20:01, den 3 juli 2011

    Åh, vilken trevlig present, förstår att du gav en till dig själv också. Bra gjort :-)
    Ätbara presenter är nog de bästa presenterna.

  22. tina kl 10:49, den 4 juli 2011

    Zarah: Det låter fint det! :-D

    Nina: Eller hur!

  23. Enkakaiugnen kl 15:33, den 4 juli 2011

    Nu kanske det kommer en dum fråga, men så får det vara :) Jag och min bror har pratat om denna mynta men inte riktigt förstått hur det fungerar, är det en korsning mellan mynta och nåt annat? Eller varifrån kommer chokladsmaken? Har aldrig hört talas om detta förut… Tacksam för upplysning :)

  24. tina kl 20:32, den 4 juli 2011

    Enkakaiugnen: Det är en relevant fråga. För det är ju garanterat varken trolleri eller en korsning mellan mynta och en chokladkaka. :-D Chokladmynta är en av flera typer av pepparmynta: http://en.wikipedia.org/wiki/Peppermint. Du kan läsa om kultivering här: http://en.wikipedia.org/wiki/Cultivar

  25. Anna B kl 08:06, den 5 juli 2011

    Oj vad fin, Tina! Skulle gärna ha en i trädgården, fast jag har så många olika sorters myntor att det egentligen är en idiotönskan, de bara korsar sig till höger och vänster och bildar en slags mischmaschsort :)
    Kan förresten tipsa om att det också finns doftpelargoner med chokladlukt. Såg dem på Sofiero för några år sedan. De var stpra klotformade buskar som asades ut och in ur växthusen. Funderade på att tjyva ett skott men fegade ur…

  26. katarina kl 14:53, den 5 juli 2011

    perfekt present att ge bort! Bästa presenterna gör man faktiskt själv!! :)

  27. tina kl 22:20, den 5 juli 2011

    Anna B: Är det sant? Chokladpelargon, jag måste göra lite research! Tack för tips! :-)

    Katarina: Så sant!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen