Veckans mat i det röda köket

den 12 september 2011, kl 14:03

Här kommer veckans matsedel. Slug som jag är har jag placerat de ugnsrostade jordärtskockorna på veckans sista dag. Det betyder att vi gemensamt har nästan en vecka på oss att komma på vad som är allra godast att serveras till jordärtskockorna. Det vinnande förslaget belönas med ett vykort i brevlådan.

Veckomatsedel
Mån Saffranspasta med fisk
Tis Vegetarisk pastalåda med fetaost
Ons Risotto med butternut squash och getost, toppad med kantareller
Tor Mormors zucchinisoppa med rökt sidfläsk
Fre Jhinga puri, räkor med pooris
Lör Kryddstarka kycklingklubbor och sötpotatispuré
Sön Ugnsrostade jordärtskockor

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Veckans mat i det röda köket”

  1. Hanna kl 16:59, den 12 september 2011

    Vilken härlig vecka ni kommer att få! :)

  2. Kim kl 17:11, den 12 september 2011

    Åhå, vilken god mat-vecka! Pax för att testa risottoreceptet!

  3. Rebecka kl 18:07, den 12 september 2011

    Mmmm, risotton med butternut har jag redan skrivit in på nästa veckas matsedel. tjejen med framförhållning, jag vågar nästan säga att det är jag!

  4. tina kl 18:16, den 12 september 2011

    Hanna: Det bästa med att göra sin egen veckomatsedel är som bekant att man får välja favoriträtter varje dag! ;-)

    Kim: Varsågod vetja! :-)

    Rebecka: :-D

  5. Alexandra - kärlek på tallrik kl 19:09, den 12 september 2011

    Alltså, den där risotton skulle jag göra vad som helst för, den låter fantastisk! Åååååh =D

    Ska fundera på det där med jordärtskockorna ;)

  6. mamman kl 20:24, den 12 september 2011

    Och här på sommar- (numera höst-) kollot har det inhandlats rökt sidfläsk i saluhallen !

  7. lilla kråkan kl 20:28, den 12 september 2011

    Ååh risotton ser supergod ut!

  8. Linda - Cupcakefluffan kl 20:46, den 12 september 2011

    Så mycket gott :-)

  9. tina kl 22:21, den 12 september 2011

    Alexandra: Kom hit så får du smaka!

    Mamman: Hurra för soppan! Före el efter ni läst veckomatsedeln? :-)

    Lilla kråkan: Det är den, risotto gillar jag!

    Linda: :-)

  10. Emmy kl 02:36, den 13 september 2011

    Oj, så mycket gott. Och så mycket olika mat dessutom.
    Jag tycker det är så kul att kika in på dina lite äldre bilder. Har du bytt kamera eller bara blivit bättre på att fotografera?

  11. Emmy kl 03:06, den 13 september 2011

    Ja visst, det var ju det där med jordärtskockorna också. Dina ingredienser i veckans andra rätter gör det lite extra klurigt. För jag hde kunnat tänka mig rödbetsbiffar med chevrecreme till eller västerbottentoppad lax. Men mitt förslag blir slutligen, en sallad med stekt halloumi, citrusfrukter och något matgryn.

  12. Helena kl 07:25, den 13 september 2011

    Jag skulle vilja ha grillade eller stekta lammkotletter till jordärtskockorna. Nu är det ofta dyrt i överkant och inte säsong (väl?), men jag tror att det vore gott!

  13. mamman kl 08:54, den 13 september 2011

    Före vi läst veckomatsedeln, på initiativ av mormor som fått zucchini av kusinen Kauri.

  14. Moma kl 10:15, den 13 september 2011

    Jag röstar på att göra en kräm på skockorna och servera den med fräst pancetta och örtfyllda (kanske salvia?) kycklingrullar, eller ugnsbakad torskrygg. Fast jag är säker på att vad du än beslutar dig för att göra med dina skockor så blir det jättegott!

  15. Moma kl 10:17, den 13 september 2011

    Eller de här, fast med pancetta i stället för bacon :http://www.recept.nu/1.8610/gert_klotzke/huvudratter/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/rarakor_med_jordartskocka

    Nä, jag ska sluta terra dig nu, det är väl bättre att jag knatar iväg och köper egna skockor :-)

  16. tina kl 20:36, den 13 september 2011

    Emmy: Din sallad låter mycket lockande, tack för tips!

    Ang foton. Jag antar att du har varit långt bak i arkivet. Det har passerat ett antal kameror/objektiv genom åren. Men jag hoppas att jag är bättre på att fota idag än för 4 år sedan. Jag har ju fått tillfälle att öva en del…

    Helena: Det tror jag med, lamm är ju så gott!

    Mamman: Lyllos er, vi har köpt vår! :-D Fråga Kauri om han har något kul tips på vad man kan gör av vinblad.

    Moma: Åh, jag älskar receptbombning. Mer sånt! Alla dina tips låter ju hemskt goda! Tack! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen