En söt potatis, och jag

den 2 mars 2012, kl 21:50

Jag och sötpotatisen är mycket goda vänner. Om jag säger såhär, man kan lita på sin sötpotatis i alla lägen, rostad i ugn, i chipsformat, som puré, dipp eller tja varför inte tillsammans med fetaost i en prima sötpotatisgratäng. Testa vetja, så förstår ni att sötpotatisen är något alldeles extra. Gratängen gjorde vi för övrigt i portionsformar och serverade tillsammans med lammfärsbiffar smaksatta med ajvar relish och vitlök. Ni hör ju vad gott, veckans godaste middag i det röda köket.

Sötpotatisgratäng med fetaost
2 stora sötpotatisar
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
1 knapp tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 paket fetaost

Skala och skiva potatisen i tunna (2 mm) skivor. Varva skivorna i 4 ugnsformar i portionsstorlek. Blanda grädde, vitlök, salt och peppar, fördela över potatisen. Smula över fetaost och gratinera i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 min.

Lammfärsbiffar med ajvar relish
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
0,5 gul lök
2 msk ajvar relish
1 tsk rosmarin
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
smör

Finhacka gul lök och vitlök, blanda med färs, ajvar, rosmarin, salt och peppar. Forma 8 stycken biffar och stek på medelvärme i smör, ca 4-5 min på varje sida.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen