Glass på kondenserad mjölk

den 10 juli 2012, kl 09:17

Det här annonsen i Allt om mat är från ett fotojobb i våras, då vi bl a tog glassbilder åt Sevan. Ibland tänker jag att det här med att fota mat måste vara det ultimata jobbet ändå. Först måste man (eller någon annan) laga maten, då kan det ju hända att man till exempel får lära sig att glass på kondenserad mjölk är bästa knepet för oss utan glassmaskin. Sen får man utan hämningar rota och arrangera i loppisskåpet efter material att pynta bilden med, det får jag inte alltid till vardags, om jag säger så. När man väl fotat maten så måste man ju äta upp den. Och ja, herremingud vad med glass man bara m-å-s-t-e äta om man fotat fyra sorter som tar upp lite för mycket plats i frysen. Sist men inte  minst bör man också bli lite mallig när man ser sina egna bilder i tryck. Förstår ni vad jag menar? Fotojobb mottages med andra ord alltid lika tacksamt, läs mer här.

Citronglass på kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 burk (sötad) kondenserad mjölk
2 citroner (skal och saft)

Vispa grädden. Blanda med kondenserad mjölk samt skal och saft från citronerna. Häll i en form och låt stå i frysen minst 5 timmar.

Ja, i princip kan man ju smaksätta glassen precis hur man vill. Fler förslag hittar ni här, näst efter citronglassen är den smaksatt med espresso och mörk choklad min favorit.

Skriv ut inlägg

26 kommentarer till “Glass på kondenserad mjölk”

  1. Kim kl 10:31, den 10 juli 2012

    Trevliga arbetsuppgifter, inget snack om saken! Och hur mycket jag än vill ha en glassmaskin får jag inse att den får nog inte plats i köket… Så det här glasstipset är mer än välkommet!

  2. Sara kl 12:05, den 10 juli 2012

    KOndenserad mjölk är ju en bra grej, funkar till kolasås, glass och äggstanning! Lite allround!

  3. Tina N kl 12:42, den 10 juli 2012

    Vilket underbart tips! Tack! :)

  4. tina kl 15:35, den 10 juli 2012

    Kim: Även här faller glassmaskinen på att den inte får plats. Liksom råsaftscentrifug. Åh.

    Sara: Äggstanning!? Berätta mer!

    Tina: Varsågod vetja!

  5. Helena kl 16:35, den 10 juli 2012

    Åh! Ska prövas. Och jag ska också ha både glassmaskin och råkostcentrifug den dag vi bor större!

  6. Helena kl 16:39, den 10 juli 2012

    Det ska vara den sötade kondenserade mjölken, väl?

  7. tina kl 18:20, den 10 juli 2012

    Helena: Ja, givetvis, tack! :-)

  8. Helena kl 18:49, den 10 juli 2012

    Så lite så. Såg nu när jag sitter vid en stor skärm att det syns på bilden, men i mobilen blev det för pyttigt för att synas.

  9. Moma kl 19:54, den 10 juli 2012

    Der här var bland det första jag såg när jag vaknade i morse, sedan dess har tanken på att göra egen glass fladdrat i tankarna, men åh, vad lat man blir av värmen!

  10. Emmy kl 23:04, den 10 juli 2012

    Visst vore det drömjobbet. Tja, det proffsiga fotandet kanske någon skulle få stå för, men provlaga och smaka mat för tidskrifter. Jag kände verkligen det när vi träffade killarna från Buffé, vilket drömjobb. Att vara så duktig på att fota som dig är en annan dröm… :-)

  11. tina kl 08:50, den 11 juli 2012

    Helena: :-)

    Moma: Hoho, jag tycker mig ha sett att det inte, inte, inte går någon nöd på dig där i karibienlyckan! ;-)

    Emmy: Din smickrare där, du är ju superbra på att fota!! Sommarjobba på mattidning kanske? :-)

  12. Rebecka kl 09:26, den 11 juli 2012

    Haha, låter som ett hemskt krävande jobb alltså, där man dessutom måste äta upp! Ojoj :P Har tänkt flera gånger att vi ska använda kondenserad mjölk till glass, vi har en glassmaskin så jag hoppas att resultatet blir lika bra!

  13. tina kl 16:12, den 11 juli 2012

    Rebecka: Det tror jag säkert! :-)

  14. Amy's piece of cake kl 21:22, den 11 juli 2012

    Så kul att du fotat den bilden, stort grattis! Instämmer med Emmy, när man träffade de där Buffékillarna så tänkte man att detta skulle jag vilja jobba med ;)

    Glass älskas här också och kondenserad mjölk…. ja tack speciellt i form utav dulce de leche! PS. Har heller ingen glassmaskin här…

  15. Isflingan kl 22:48, den 11 juli 2012

    Så himla fina foton o så himla god glass :) om d e nån som ska vara stolt så e d du :)

  16. tina kl 00:15, den 12 juli 2012

    Amy: Ja vilket jobb dom måste ha, förstår att ni är avis, jag med! :-)

    Isflingan: Du är snäll du. Kram

  17. sofie mumsfillibaba kl 11:04, den 12 juli 2012

    Hörde att Tina gjort glass på kondenserad mjölk vilket lett till att all kondenserad mjölk tagit slut i många butiker. Som alltid när hon gör något fiffigt! Låter gott i mina öron och verkligen testa!

  18. tina kl 21:42, den 12 juli 2012

    Sofie: Såg inte det avsnittet men hörde samma sak, tror hon hade lemoncurd i sin men är inte säker. Får leta efter hennes recept och se efter. :-)

  19. Camilla kl 23:48, den 12 juli 2012

    Mums! Har inte heller glassmaskin, så det här ska jag testa!

  20. tina kl 23:06, den 13 juli 2012

    Camilla: Gör det, kika in här sen och berätta vad du smaksatte din med. :-)

  21. Sofia Pekkari kl 12:52, den 14 juli 2012

    Hoppas du får fler jobb!

    Dina bilder är verkligen fantastiskt fina. Jag blir så glad av att titta in här lite då och då.

  22. tina kl 11:17, den 15 juli 2012

    Sofia: Tack så mycket, det var fint sagt! <3

  23. Lucka 5 – kaffe- och chokladglass | chokladkalender 2012 kl 21:51, den 2 december 2012

    [...] sommarens glass var den med citron, är kaffe- och chokladglassen vinterns motsvarighet. Vad sommar- och vinterglassen har gemensamt? [...]

  24. En apelsinpodcast till frukost | pickipicki kl 10:16, den 16 december 2012

    [...] Palsternacksmos med citron Efterrättssallad med apelsin Blodapelsinmarmelad med smak av jul Citronglass med kondenserad mjölk Johans kanderade apelsinskal Citroncurd Lemon meringue pie En värmande blodapelsindryck [...]

  25. Anna/Frostrosor kl 13:03, den 10 maj 2013

    Så snygg bild! Och glassen är säkert god också! Jag gjorde kondenserad mjölk-glass till nyår. Då använde jag både citron och limoncello :-)

  26. tina kl 20:29, den 10 maj 2013

    Anna: Tack snälla! Och limoncello, det måste jag testa nästa gång. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008








Besökstoppen