En kyckling lite på kanelen!

den 16 september 2012, kl 19:35

Jag är svag för matlagning på teve, det är bara att erkänna. Under flera säsonger har programmet Landgång (med charmige skeppskocken German ni vet) varit min favorit i just kategorin mat-TV. Men så gick German i pension och jag var nog ganska skeptisk till hur Landgång skulle kunna fortsätta vara Landgång utan honom. Tre avsnitt senare så kan jag konstatera att det är det inte, men det är kul ändå. Har ni inte sett något av dom nya avsnitten, så spana in avsnitt nr 2 där det lagas mat på 4 kvm ubåtskök! I det senaste avsnittet talades det så varmt om filminspelningskocken Samanthas kanelkyckling, att vi inte kunde låta bli att planka receptet rakt av ikväll. Och jag kan inte annat än instämma, det här är en finfin kycklingrätt som vi kommer att laga igen.

Kanelkyckling
1 kg kycklinglårfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
Marinad:
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 röda chili
6 vitlöksklyftor

Finhacka chili och vitlök. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen som rensats. Marinera minst en timme i kyl. Dra av marinaden från kycklingen och spara. Tillsätt russin och pinjenötter i marinaden. Stek kycklingen tills den får färg, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen. Tillsätt grädde och låt tjockna lite. Smaka av med salt, peppar och lite mer kanel. Häll över kycklingen och stek klart i ung 200 grader i ca 15 min. Pynta med hackad mynta och servera tillsammans med couscous (eller som Samantha, med hommus och quinoatabouleh).

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “En kyckling lite på kanelen!”

  1. Mårtenssons kök kl 20:29, den 16 september 2012

    Har än så länge bara sett första avsnittet från Svalbard, men de två andra ligger och väntar i boxen… Var i alla fall nöjda med det avsnittet även om man ju saknar German ändå.

  2. Viktoria kl 22:37, den 16 september 2012

    Jag är också mycket svag för matlagning på teve. Jag såg kanelkycklingen och funderade på om jag skulle prova. Nu när du dessutom har receptet så känns beslutet enkelt!

  3. Madeleine kl 06:50, den 17 september 2012

    Jag älskar också alla matlagningsprogram! Landgång är en favorit! Jag tycker det är riktigt intressant att följa med olika svenska kockar runt om i världen.
    Kanelkycklingen blev även aug intresserad av! Måste testas!!

  4. tina kl 15:37, den 17 september 2012

    Mårtenssons: Härligt, det är fint att samla program på hög att kunna plocka ifrån när man känner för det. Jag tittade upp mina tevereserver i helgen. :-)

    Viktoria: Hurra! Hade bästa matlådan i skolan idag, kanelkyckling, couscous och sötpotatis med rostad kryddblandning. Mmm!

    Madeleine: Ja testa vetja!

  5. sofie mumsfillibaba kl 21:55, den 17 september 2012

    Härligt program men inte sett alla. Saknade German och visste inte att de körde utan honom.
    Kycklingen låter kalasgod!

  6. Sara på Vardag.nu kl 22:00, den 17 september 2012

    Har varken sett eller hört talas om Landgång (är kg en dålig matbloggerska nu?) men kanelcrazy som jag är så bara måste jag ju testa det här receptet!

  7. tina kl 22:20, den 17 september 2012

    Sofie: Kycklingen är kalasgod, toppen i matlådan idag tillsammans med couscous och sötpotatisen: http://www.pickipicki.se/2012/09/svart-kardemumma/

    Sara: Haha nej vet du vad, varför skulle du vara det? Testa kanelkycklingen, gillar du kanel kan du omöjligt bli besviken! :-)

  8. Sanna kl 16:54, den 18 september 2012

    Ooo det låter supergott med den typen av kryddning. Kanel sägs ju också hjälpa till att hålla blodsockret på en bra balans :)

  9. tina kl 19:05, den 18 september 2012

    Sanna: Supergott, testa vetja!

  10. Camilla kl 21:52, den 19 september 2012

    Mmm! Det lät jättegott. Jag har inte tittat sedan Anne och Germand, men då var det ju typ världens bästa program. Kanske ska ge det en till chans.

  11. tina kl 23:26, den 19 september 2012

    Camilla: Ja gör det!

  12. Debopriya kl 06:15, den 21 november 2015

    Ff6rst och fre4mst: Rotfrukter inge5r i en LCHF kost men undviks helst vid vimnkinskting och sockersug. Men nej jag kan aldrig te4nka mig att det skulle hf6ja kolhydratnive5n i kf6ttet/se5sen av att ha rotfrukter i.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen