Snabbmaten

den 11 september 2012, kl 21:51

Hittar den här middagsbilden som oförtjänt glömts bort bland utkasten. Visserligen var det ett par månader sedan, men jag har tillräckligt bra minne för att komma ihåg att det här var riktigt gott. Att jag dessutom minns hur jag gjorde får jag nog dock tacka receptet för snarare än minnet. Det här är nämligen precis lika lättlagat som det ser ut. 

Snabb svamppasta i det röda köket
Stek färska små kantareller tillsammans med skivad färsk lök och en finhackad vitlöksklyfta i lite smör, salta och peppra. Häll över någon deciliter grädde. Koka färsk färdigfylld pasta (den med karljohansvamp och tryffel är god) enligt anvisningar på paketet. När pastan är färdigkokt vänd ner den i svampsåsen tillsammans med ett par nävar färsk bladspenat. Toppa med hyvlad parmesan, svartpeppar och rostade pinjenötter.

Skriv ut inlägg

19 kommentarer till “Snabbmaten”

 1. Helena mitt i smeten kl 22:20, den 11 september 2012

  Jag tror dig, det där låter riktigt gott! Kanske jag rentav ska ta och laga det där till middag imorgon. Inte alls omöjligt.

 2. Josefina kl 00:16, den 12 september 2012

  Mmm, en riktig kalasmiddag. Färgen på din tröja är så häftig i bilden! Är det Carl som tänker på såna detaljer i era foton – eller du – eller kanske båda? :)

 3. Katarina kl 03:54, den 12 september 2012

  Ja, det låter verkligen gott! Kram

 4. Beatas mat kl 08:37, den 12 september 2012

  Mmmm.. svamp är bäst!

 5. Sonja {Dagmars Kitchen} kl 14:25, den 12 september 2012

  Mums, svamp och spenat är grymma kompisar! Det där är precis sådan mat som vi allt som oftast svänger ihop hemma hos oss. Och bilden är väldigt vacker!

 6. Linda kl 16:05, den 12 september 2012

  Svamp är ju så himla gott, i synnerhet tillsammans med pasta! Jag älskar också sådana där enkla sväng-ihop-rätter som går så fort att jag har svårt att förstå att vissa tycker att matlagning är för tidskrävande. Senaste svamppastafavoriten innehåller både trattisar och vanliga kantareller och serveras med nöt- och timjanpanerad fisk. Härligt med den knalligt uppiggande tröjan som utgör rättens bakgrund. Fram för mer färgglada kläder säger jag!

 7. Hanna kl 16:45, den 12 september 2012

  Mums! Snabbmat helt i min smak.

 8. Kim kl 19:16, den 12 september 2012

  ”Du skola icke underskatta underskatta färsk fylld pasta” tror jag visst är det elfte budordet ;)
  Låter förträffligt gott!

 9. Ansibecki kl 19:42, den 12 september 2012

  Tänk vad mycket gott det finns i snabbmatsväg. Och så faller man ändå ofta ner i skruvmakaronsdiket… ;)

 10. tina kl 19:59, den 12 september 2012

  Helena: Hoppas du gillar!

  Josefina: Man kan säga att C och jag tänker på olika saker när det fotas. Jag är nog mer intresserad av att bilden ska se ut så som jag tänker mig. C är en mästare på kameratekniken (som ofta motarbetar mig) och på att trolla med bilderna i datorn! :-)

  Katarina: Kram!

  Beata: Så sant!

  Sonja: Jo, och det är så fint med mat som kan svängas ihop, all mat kan ju som bekant inte det!

  Linda: Nöt- och timjanpanerad fisk! Berätta mer!

  Hanna: Härligt! :-)

  Kim: :-D

  Ansibecki: Skruvmakaronsdiket, det ordet ska jag lägga på Wordfeud så fort jag får tillfälle!

 11. Linda kl 22:22, den 12 september 2012

  :) Recept kommer på bloggen inom kort, så snart jag har överlagt med min matkompis in crime att det är ok att jag lägger upp det ;) Men i stora drag så tar man valfri fiskfilé, torkar av, doppar i uppvispat ägg och sedan i en blandning av finhackade valfria nötter, örter, salt och peppar. Sedan steks fisken i smör- och rapsolja precis klar med liiten rå kärna i mitten och med gyllene panering. Bästa hittills är kombon hasselnötter-citrontimjan-flingsalt-peppar. Kalasgott ihop med svamp också :)

 12. tina kl 22:24, den 12 september 2012

  Linda: Det låter ju ljuvligt gott, jag ska hålla utkik! :-)

 13. Linda kl 14:31, den 14 september 2012

  Nu ligger hasselnötsfisken uppe på bloggen =)!

 14. Lotta - en kaka i ugnen kl 11:08, den 15 september 2012

  Åh vad perfekt! Det här ska vi äta i veckan! Funkar det med frysta kantareller också? Om man steker bort vätskan som är kvar först innan man lägger i löken? Trevlig helg!

 15. tina kl 11:52, den 15 september 2012

  Linda: Hurra!

 16. tina kl 11:52, den 15 september 2012

  Lotta: ABsolut!

 17. sara kl 15:30, den 19 september 2012

  åh de där selection pastakuddarna är underbara! Var min favoriträtt på en av uppsalas italienska restauranger tills jag förstod att gick att köpa på ica.. inte lika kul. suveräna med smör, tryffelolja och parmesan! lika enkelt som ljuvligt! :)

 18. Lotta - en kaka i ugnen kl 19:03, den 19 september 2012

  Den var supergod den här! Vi hade rökt fläskfile i små bitar till och västerbottenost! Namnam!

 19. tina kl 23:26, den 19 september 2012

  Sara: Nomnomnom!

  Lotta: Det låter som en finfin variant det!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen