Dressingen som trollar med haricot verts!

den 2 maj 2013, kl 11:40

Det finns en sallad som har förföljt oss den senaste veckan, eller kanske att det är vi som har förföljt den. Sesamolja är som bekant min nya förälskelse och kan trolla med vilken mat som helst. Det hela började hursomhelst med att vi lagade Veronicas kyckling med ris på trinidad goes kina-vis (recept här). Dom gröna bönorna med den dressingen, herremingud vad gott! Sen ville vi inte äta annat, men har kompromissat genom att servera salladen till allt (exklusive frukost) vi ätit sedan dess. Till exempel valborgsmiddagen med grillad flankstek och rostad sötpotatis. Och den var inte så dum den heller, men det kanske var just salladen som gjorde det? Eller sällskapet som klätt sig i klänning med pickipicki-fåglar? Svårt att veta såhär i efterhand.

Haricot verts-salladen
300 g haricots verts
färsk bladspenat eller mangold
1 msk rapsolja
1 salladslök
2 klyftor finhackad vitlök
2, 5 msk finhackad ingefära
chili efter smak

Stek vitlök, chili och ingefära lite krispigt i olja. Tillsätt spenat/mangold, salladslök och bönorna samt bönorna och stek i några min.

Dressingen
1-2 lime
1 msk ostronsås
1-2 msk sesamolja
1 msk peppar sauce (alt chili efter behag)
1 msk finhackad ingefära
svartpeppar
ev salladslök

Blanda saft från lim tillsammans med resten av ingredienserna. Pynta med fint hyvlad salladslök.

Hur man lagar valborgsmiddagen? Sallad enligt receptet ovan.

Dela sötpotatis i stora klyftor. Ringla över rapsolja, mer flingsalt än vad man kan tro och så svartpeppar. Rosta på plåt med bakplåtspapper, mitt i ugnen i 225 grader tills de är klara.

Sa jag att ni inte fick glömma salladen?

Marinera flanksteken (1 msk soja, saft från 2 lime, 0,5 finhackad gul habanero, 1 msk torkad timjan, svartpeppar) ett par timmar. Grilla på glöd under lock till finrosa inuti, ung 5-8 min per sida. Servera med rostad sötpotatis, haricot verts-salladen, bearnaisesås och mangosalsa.

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Dressingen som trollar med haricot verts!”

  1. Nässelblom & choklad kl 12:45, den 2 maj 2013

    Gillar haricots verts som de är, men kanske är det dags att toppa dem med den här fantastiska dressingen. Jag gjorde också sötpotatis i ugnen på det här sättet för några dagar sedan. Visst blir det gott! Vilka fina fåglar på klänningen…..

  2. Fröken Dill kl 17:42, den 2 maj 2013

    Mmm, de där asiatiska smakerna är beroendeframkallande!
    Majhälsningar från fröken Dill

  3. Kim kl 20:29, den 2 maj 2013

    Jag äter haricots verts högt och lågt jag. Så alla pimpningstips är välkomna!

  4. Isflingan kl 03:01, den 3 maj 2013

    ah vad gott allt ser ut! men framforallt, vem e d som har en san fin klanning?! :)

  5. Sandras Matkrypin kl 07:37, den 3 maj 2013

    Låter som en dressing helt i min smak :)

  6. tina kl 19:45, den 3 maj 2013

    Nässelblom&choklad: Ja goda som dom är förvisso, men ännu godare såhär jag lovar.

    Dillen: Ja! Majhälsningar till dig med.

    Kim:Testa detta vetja!

    Flingan: Sköna Helena!

    Sandra: :-)

  7. Sara på Vardag.nu kl 10:25, den 4 maj 2013

    Goemiddag! Sötpotatis år min nyaste kärlek som jag äter hela tiden. Ska testa din sallad med, den kanske blir nästa? :D

  8. Moma kl 10:53, den 4 maj 2013

    Hahaha, ”dressing”? Det var ju en dipsås, hallå! :-)

  9. tina kl 08:18, den 5 maj 2013

    Sara: Ja gör det vetja! Sötpotatis är för övrigt gott i sallader, funderar på någon sötpotatissalladsvariant snart.

    Moma: Haha, det är genom misstag genierna föds, är det inte då man säger? ;-)

  10. Ansibecki kl 21:22, den 7 maj 2013

    Det där måste jag prova! (fast utan kött då) :)

  11. Hanna kl 16:22, den 8 maj 2013

    Gott!! Och klänningen – VILL HA! :)

  12. Revadee kl 13:11, den 10 maj 2013

    Ser jättegott ut!

  13. tina kl 20:27, den 10 maj 2013

    Ansibecki: Ja, gör det! :-)

    Hanna: Ja, jag med, den var fantastisk!

    Revadee: Vilken tur!

  14. Magnus kl 19:10, den 12 maj 2013

    Hej Tina, gillar din webbplats! Jag gillar verkligen också att grilla flankstek, tycker nästan inte att det finns något bättre. Jag blev lite nyfiken på hur du skar upp den, har du märkt att det blir stor skillnad om man skär längs med fibrerna istället för över dem?

    Hälsningar Magnus på alltomgrill.se

  15. tina kl 21:05, den 12 maj 2013

    Magnus: :-) Den här har jag inte skurit och vet inte ärligt talat in riktigt hur det är gjort. Jag brukar skära över fibrerna och inte längs med. Hur gör du?

  16. Karin - trattoria kl 11:04, den 13 maj 2013

    Åh men den dressingen! Den ska jag göra till dagens lunch!:D

  17. tina kl 13:16, den 13 maj 2013

    Karin: Hurra! Det finns dom som säger att det här är en dippsås till kyckling (läs Moman), men hej, hon har bara ännu inte fattat att det här är bästa dressingen! ;-)

  18. Julia kl 16:37, den 26 maj 2013

    Gudars så gott!

  19. tina kl 14:22, den 27 maj 2013

    Julia: Japp!

  20. Det som var året 2013 | pickipicki kl 12:50, den 31 december 2013

    [...] Sen så kom maj och bjöd på värme… …luncherna smakade försommar… …och middagarna smakade grillat. Den tjugosjätte juni satte vi nytt personbästa när vi kom hem från skogen med [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen