En miljon plommon

den 26 augusti 2013, kl 21:14


Vad gör ni av alla era plommon?

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “En miljon plommon”

  1. Johanna kl 21:17, den 26 augusti 2013

    Love äter upp dom! (Innan han fanns torkade vi dom nån gång, och fick katrinplommon. Det var lite pyssligt men gott. Min pappa brukar göra den godaste marmeladen.)

  2. Gia-Bokfrossa kl 21:20, den 26 augusti 2013

    Marmelad med vanilj och mörk rom är ljuvligt till ostar :)

  3. Pia kl 22:39, den 26 augusti 2013

    Vi har inga plommon i vår trädgård men min barndom var plommonfylld eftersom vi hade minst fem plommonträd i trädgården. Det jag minns som godast var plommonmarmelad som vi åt hela vintern.

  4. Julia König kl 23:43, den 26 augusti 2013

    Plommon i Madeira (gott till glass) :D Plommonpaj eller plommonsylt.

  5. Helena kl 02:15, den 27 augusti 2013
  6. tina kl 14:25, den 27 augusti 2013

    Johanna: Åh, hur gör man den godaste?

    Gia: Vanilj och rom, låter som en fin kombo i plommonmarmeladen! Tack för tips!

    Pia: Fem plommonträd, vilken lycka!

    Julia: Funderade på plommon i madeira, det ska nog bli av tror jag. :-)

    Helena: Låter ljuvligt!

  7. Helena kl 18:04, den 27 augusti 2013

    Jag skojar inte, fullständigt fantastiskt och ändå enkelt! :-)

  8. Matilda kl 20:18, den 27 augusti 2013
  9. tina kl 22:10, den 27 augusti 2013

    Helena: Jag tror dig. :-)

    Matilda: Gött, tack för länk!

  10. Sandra kl 11:50, den 28 augusti 2013

    Tydligen tar vi med en hel kasse och bjuder alla gamla dagiskompisar i parken. Himla uppskattat var det. ;)

  11. Plommonet kl 17:43, den 28 augusti 2013

    Det är ingen som blir förvånad om jag skriver ”plommonmarmelad” här, eller hur? ;)

    Annars gör jag nog inte så mycket med dem, annat än att äta dem rätt upp- och ner. Jag tänker att jag skulle vilja lägga in dem, precis som man kan göra med päron, eller göra romptof på dem. Tror dessutom de skulle vara ruskigt goda i chutney, eller istället för äpplen i en paj med härligt sötsegt täcke… och vaniljglass till såklart! :)

  12. Anneli kl 05:40, den 29 augusti 2013

    Vaniljinkokta plommon med vispad grädde, mynta och citron. Fantastiskt gott. (Receptet finns i senaste Buffé)

  13. Rasmus kl 12:09, den 29 augusti 2013

    Som sagt, plommonkaka med kardemumma: http://vegologi.blogspot.se/2008/09/plommonkaka.html

    Häromdagen bakade jag en banankaka och lade till tärnade plommon i den, vilket passade alldeles utmärkt: http://vegologi.blogspot.se/2009/10/banankaka-med-balsamicomarinerade.html

    Tärnade plommon är dessutom ett fantastiskt gott och snyggt tillägg i vanlig havregrynsgröt!

  14. Kim kl 10:47, den 31 augusti 2013
  15. tina kl 11:32, den 1 september 2013

    Sandra: <3

    Plommonet: Haha, jag har bara väntat på din kommentar!

    Annelie: Åh vad gott det låter, dags att plasta av den tidningen!

    Rasmus: Tack för länkarna! :-D

    Kim: Hurra, tack!

  16. Anni kl 09:42, den 7 september 2013

    Plommonsylt och plommonmarmelad är helt klart favoriter! Gjorde den här chutneyn en gång också:
    http://kottegron.blogspot.se/2011/08/chutney-pa-plommon-och-tomat.html

  17. tina kl 08:33, den 9 september 2013

    ANni: Tack snälla för receptlänk!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen