Om jag fortfarande matbloggat, del 4

den 31 juli 2014, kl 12:04

Om jag fortfarande hade varit en sån som bloggar om mat, så hade jag tidigt imorse berättat att det var dags att starta radion. Hade jag gjort det hade ni fått höra två saker. Dels hur man låter när man drabbats av solsting och försöker ta sig samman. Dels hur man svänger ihop en jordgubbssalsa. Det finns dom som tror att jordgubbseran är över så här i sista andetaget av juli och att jordgubbarna som säljs smakar lite klent. Det är ju förvisso riktigt på sätt och vis, men om jag fortfarande hade varit en sån som bloggar om mat så hade jag berättat att det är nu som dom sena jordsgubbssorterna dyker upp hos dom lokala jordgubbsodlarna. Dom där jordgubbarna som inte har så bråttom och som har tagit sig tid att bli riktigt röda och söta. Tänk om ni hade vetat, kanske hade ni dansat jordgubbssalsa ikväll.

Jordgubbssalsa
400 g jordgubbar
0,5 rödlök
1 gul chilipeppar
0,5 kruka basilika
1 lime
1 tsk ljus balsamvinäger
1 tsk honung
1 tsk rapsolja
svartpeppar och lite flingsalt
ev avokado, tomat el liknande

Finhacka jordgubbar, rödlök, chilipeppar och basilika, blanda alltsammans i en bunke. Riv över skal från en lime. Rör ihop honung, saft från en halv lime samt olja och vinäger i en liten skål och rör sedan ner detta i salsan. Smaka av och tillsätt ytterligare av någon ingrediens om det behövs, samt lite svartpeppar och salt. För en matigare salsa hacka ner t ex avokado eller tomat. Låt stå svalt, servera som tillbehör till exempelvis grillat såsom halloumi eller kött.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Om jag fortfarande matbloggat, del 4”

 1. erik kl 20:32, den 31 juli 2014

  Är du en sån som fortfarande åker till gräsö om helgerna och går på bakloppan?

 2. tina kl 08:58, den 1 augusti 2014

  Åh Erik! Vid ett tillfälle i somras var jag en sån som gick på bakloppan (och fyndade en picknickväskan). Imorgon tidigt kommer vi med båten från finska sommarkollot och om jag känner oss själva rätt är vi kanske lite för trötta för att fara iväg medesamma. Är ni där om vi ångrar oss?

 3. erik kl 14:14, den 1 augusti 2014

  Vi åker ut om någon timme och är där hela helgen.

 4. erik kl 21:11, den 1 augusti 2014

  Fast vi tar nog också sovmorgon. Är ni hemma på söndag eftermiddag? Isf kan vi sladda förbi

 5. Sandras Matkrypin kl 15:47, den 2 augusti 2014

  Salsan ser supergod ut!

 6. tina kl 18:51, den 2 augusti 2014

  Erik: Hemma eller på Ulva kvarns bakluckeloppis där vi ska träffa några kompisar och fika. Ring när ni är på väg så bjuder jag på fika om vi är hemma. :-)

  Sandra: :-) Tur, god är den!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen