Vad vi lagade i radion imorse?

den 3 juli 2014, kl 10:00

Ibland behöver man påminna sig om hur lite tid det kan ta att laga mat, det här är fint exempel på en sådan rätt. Från det att spaghettin läggs i det kokande vattnet så hinner man röra ihop andra halvan av maten och diska innan pastaklockan piper. Finhacka persilja, basilika, chili och vitlök. Rör ner i en bunke tillsammans med avokado, olivolja och riven parmesanost. Sen kostar man på sig en minut där man rör ner avokadoblandningen i spaghettikastrullen tills man har en grön och krämig pastarätt. Middag på 10 minuter med andra ord. Den som tror att jag bluffar får sätta klockan och testa ikväll.

Den finska avokadopastan
2 portioner spaghetti
1 vitlöksklyfta
0,5-1 röd chili
1 citron
2-3 mogna avokado
flingsalt
0,5 dl olivolja
en rejäl näve basilika
en rejäl näve bladpersilja
1 dl kokvatten
60 g finriven parmesanost

Koka pastan al dente. Blanda under tiden i en skål: finhackad chili, finhackad vitlök, skal och 1 tsk saft från citronen, olivolja, finfinhackad persilja och basilika samt avokado skuren i bitar. Mosa ihop till en röra och tillsätt därefter riven ost samt kokvatten. Smaka av med salt. När pastan är klar, häll av vattnet och rör därefter ner avokadobladningen i pastan. Servera direkt.

Vad som är den finska ingrediensen egentligen?
Svaret på den frågan hittar du här.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen