Vad vi lagade i radion imorse?

den 3 juli 2014, kl 10:00

Ibland behöver man påminna sig om hur lite tid det kan ta att laga mat, det här är fint exempel på en sådan rätt. Från det att spaghettin läggs i det kokande vattnet så hinner man röra ihop andra halvan av maten och diska innan pastaklockan piper. Finhacka persilja, basilika, chili och vitlök. Rör ner i en bunke tillsammans med avokado, olivolja och riven parmesanost. Sen kostar man på sig en minut där man rör ner avokadoblandningen i spaghettikastrullen tills man har en grön och krämig pastarätt. Middag på 10 minuter med andra ord. Den som tror att jag bluffar får sätta klockan och testa ikväll.

Den finska avokadopastan
2 portioner spaghetti
1 vitlöksklyfta
0,5-1 röd chili
1 citron
2-3 mogna avokado
flingsalt
0,5 dl olivolja
en rejäl näve basilika
en rejäl näve bladpersilja
1 dl kokvatten
60 g finriven parmesanost

Koka pastan al dente. Blanda under tiden i en skål: finhackad chili, finhackad vitlök, skal och 1 tsk saft från citronen, olivolja, finfinhackad persilja och basilika samt avokado skuren i bitar. Mosa ihop till en röra och tillsätt därefter riven ost samt kokvatten. Smaka av med salt. När pastan är klar, häll av vattnet och rör därefter ner avokadobladningen i pastan. Servera direkt.

Vad som är den finska ingrediensen egentligen?
Svaret på den frågan hittar du här.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Vad vi lagade i radion imorse?”

  1. lovisa kl 13:42, den 3 juli 2014

    haha, så himla kul att jag la upp ett väldigt väldigt likt recept bara för ett par timmar sedan! :D titta: http://polichinelle.se/2014/july/che-lestate-alla-mia-punta-della-lingua-italiana-2.html

    tack för en finfin blogg!

  2. À Table! kl 17:16, den 6 juli 2014

    Åh vad det ser gott ut. Förutom att jag på sommaren ofta kommer in i någon sorts ”sill och potatis”-mode så blir jag också alltid så sugen på lätta italienska pastarätter med bra al dente i pastan. Själv har jag just upptäckt ett härligt gelatorecept lagom i tid tills sommaren börjat ta fart.

  3. Isflingan kl 19:11, den 9 juli 2014

    Bästa rätten när man har bråttom, men ändå vill ha god o mättande mat. Använder man färsk pasta tar d t.o.m mindre än 10min. D kan man kalla snabbmat :)

  4. tina kl 20:38, den 9 juli 2014

    Lovisa: Tack själv, och hurra för lat sommarmat!

    À table: Åh gelato, väck inte den italienlängtan som sover.

    Isflingan: Haha, smart där!

  5. Professional Notary kl 07:25, den 2 augusti 2014

    Professional Notary…

    Vad vi lagade i radion imorse? | pickipicki…

  6. Party Bus Rental kl 04:50, den 4 augusti 2014

    Party Bus Rental…

    Vad vi lagade i radion imorse? | pickipicki…

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen