Hirsbollar med dipp
Den som lyssnar på radio alldeles strax får receptet på hirsbollar med saffrans- och apelsindipp samt tomat- och löksallad som frukostsällskap. Och ni andra? Ja ni gör som det står här nere så får ni också veta hur gott det här är. Och lite annorlunda. Och lite kul. Och lite och så vidare.
Hirsbollar med saffrans- och apelsindipp
samt tomat- och löksallad med mynta
2 dl okokt hirs
1 ägg
1-2 msk maizenamjöl
1 tsk harissa (alt sambal oelek)
1 pressad vitlöksklyfta
smaka av med salt och svartpeppar
olja att steka i
Koka hirs enligt anvisning på paketet. Låt svalna. Rör ihop samtliga ingredienser till en smet. Smaka av med salt och peppar och med harissa efter behag. Rullar bollar av modell större köttbulle och stek i stekpanna med några matskedar olja på medelhög till hög värme tills de blir gyllenbruna och har en krispig yta, ca 8-10 min.
Rör ihop 2 dl tjockyoghurt med 0,5 paket saffran, rivet skal från en halv apelsin. Smaka av med saft från apelsin, ungefär 2-3 msk, salt och peppar. Söta ev extra med lite honung.
Hacka tomater, gul lök och några mynta blad. Rör ner lite olivolja och ljus vinäger.
Publicerad i hirs | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Hirsbollar med dipp”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Oooo… jag som älskar hirs. Och alla ätbara bollar. Låter förträffligt gott och perfekta att trä på spett, rita ett ansikte på med ketchup och servera kidsen. :)
De där vill jag göra, Picki! Är galen i allt som har med saffran att göra från … låt säga september och framåt.
Kul! Ska testa – kanske till jul?
Blir absolut att prova på! :)
http://frifrakt.nu
nice
Hej Tina!
En enkelt recept som ser gott ut är bra för middagen. Tack för det.
Ha en solig dag!
Pablo – Soleado.se
Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet – många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.