Vitkål

den 14 november 2007, kl 21:36

Efter kåldolmarna för ett par veckor sen fick jag mersmak på vitkål och föll för ett vitkålshuvud i affären. Eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av kålen fick den ligga i kylskåpet fram till en klasskamrat kom med ett bra tips. Något åt det här hållet åt vi till lunch häromdan.

Vitkål i kokosmjölk
1/4 vitkålshuvud
1 burk kokosmjölk
1 gul lök
broccoli (morötter eller vad man kan tänkas hitta i kylskåpet)
½ buljongtärning
gurkmeja
svartpeppar

Fräs löken i lite olja, tillsätt strimlad vitkål, gurkmeja och broccolibuketter. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Låt puttra i 5-10 minuter beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha på vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt.

Servera med nudlar och färska grönsaker.

Vitkål kommer få följa med mig hem fler gånger. Någon som har något bra vitkålstips?

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Vitkål”

  1. SoFina kl 22:01, den 15 november 2007

    Min pappa gör en jäkligt god pizasallad av vitkål…:-)

  2. Tina kl 21:01, den 19 november 2007

    man kanske skulle försöka sig på egen pizzasallad till fredagspizzan. för övrigt funderar vi på din böngryta någon dag i veckan.

  3. Emilia kl 07:27, den 17 januari 2008

    Jag tycker det ser fint ut att ha i morot i grytan också. Självklart ska det inte vara morrotsslantar, men små stavar eller bitar. Det blir både fint och gott!

  4. Charlotte kl 17:14, den 2 mars 2009

    Fräs strimlad vitkål, lök och morot i en stekpanna. Krydda efter behag (vitlök, salt, peppar, kanske timjan eller basilika eller persilja) och tillsätt creme fraiche . Det hela blir en supergod och BILLIG pastasås!! Jag tycker om att ha lite ketchup till när man äter det.. Äkta studentmat!!!

  5. tina kl 19:35, den 2 mars 2009

    Tack för tipset! :D

  6. Plommonet kl 19:39, den 1 september 2010

    Hej Tina! Jag har haft den här i bakhuvudet ett tag, så idag så fick den vara med och leka i mitt kök… typ. :P Det blev en liten egen spinn på den – jag hade lite för mycket vitkål och fick slänga i en burk krossade tomater också, och istället för gurkmeja hade jag i ett par dustar cayenne och lite hemgjord sweet chilisås. Mjukt, krämigt, tuggigt och så lite chilisting. Mumma!
    (och MASSA matlåda också! =D)

  7. tina kl 23:36, den 1 september 2010

    Hurra för vitkål, och hurra för massa matlåda! Bättre kan det inte bli, eller hur? :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen