Hemgjord müsli

den 6 mars 2008, kl 16:08

Jag äter havregrynsgröt till frukost varje morgon, jag gillar gröt. Vissa perioder är jag däremot inte alls särskilt sugen på gröt. I flera veckor har jag längtat efter att få göra müsli, precis så som jag vill ha den. Igår gjorde vi egen müsli. Oj, vad god den blev, jag tror att jag aldrig kommer att vilja äta gröt mer.

Müsli
5 dl fiberberikade havregryn
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1-1,5 msk kanel
2 dl torkade katrinplommon
3 äpplen

Skala äpplen, ta bort kärnhuset och skiva i tunna skivor. Lägg på bakplåtspapper och låt torka i ugnen, 50-75 grader i ett par timmar (gör äppelchips helt enkelt). Rosta solroskärnor och pumpafrön i en torr stekpanna, de ska få lite lätt färg. Mortla linfrön lite lätt och blanda tillsammans med solroskärnor, pumpafrön, kanel och havregryn. Dela katrinplommon i mindre bitar och blanda i. När äppelskivorna torkat, bryt dem i mindre bitar och blanda i även dessa.

Jag hade även en vision om torkade blåbär i müslin. Det tog dock halva kvällen och hela natten att torka dem. Gott blev det, men det kommer nog inte bli några blåbär nästa gång. Någon måtta får det vara.

small_img_5302.jpg

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Hemgjord müsli”

  1. frida kl 12:34, den 7 mars 2008

    Ett tips: torkade tranbär (finns på ICA) supergott att ha i müsli. Fast jag är för lat för att göra blandning, jag bara häller i det jag känner för i filen. Brukar bli krossade linfrön, solrosfrön, russin, frysta blåbär och en halv banan. Mums.

  2. tina kl 12:37, den 7 mars 2008

    Det låter lika gott det. Tranbär var ett bra tips, det ska jag prova.

  3. Robin kl 14:06, den 7 mars 2008

    Man ska ju ha müsli i gröten! :)

  4. tina kl 07:42, den 10 mars 2008

    nej robin, i yoghurten, eller?
    :S

  5. Presenter | pickipicki kl 19:00, den 23 april 2008

    [...] här hemgjorda presenterna ger vi bort ikväll. Till vänster är det egen müsli. Till höger är det en blivande kakburk. I den ligger torra ingredienser till chocolate chip [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen