Vardagsmat

den 5 mars 2008, kl 19:50

small_img_5194_1.jpg

Det här är nog så nära vardagsmat det går att komma hemma hos oss. Tonfisksås. Snabbt, billigt och gott. Och finns det bara tonfisk i kylskåpet så går det alltid att få ihop en god tonfisksås under tiden pastan kokar.

Dagens tonfisksås, 2 port+matlåda
1 gul lök
1 burk tonfisk i vatten
1/3 zucchini
majs
Laga lätt eller liknande
ajvar relish
kapris
salt/peppar

Fräs finhackad lök i lite olja. Lägg i zucchini delad i mindre bitar och låt fräsa lite till. Tillsätt tonfisk, majs och Laga lätt, låt puttra en liten stund. Smaka av med ajvar relish, kapris, salt och peppar. Servera med pasta eller ris.

Bortsett från tonfisken varieras såsen i det oändliga beroende på vad som finns i kylskåpet. Riven morot är det oftast i och paprika. Kokosmjölk eller creme fraiche istället för Laga lätt. Curry istället för ajvar, oliver och soltorkade tomater istället för kapris, osv.

small_img_5268.jpg

Vi har varit på vårteckenjaktpromenad idag och såg små tussilago på samma ställe som förra året (då 13 mars).  Visserligen såg jag snödroppar redan i januari i år, men tussilago, det är något helt annat. Tussilago är vår på riktigt, välkommen våren!

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Vardagsmat”

 1. Viktoria Schiöler kl 21:31, den 24 juni 2008

  Blev gott. Och barnen älskade det.

 2. tina kl 22:24, den 24 juni 2008

  nämen är det sant? vilken tur för mig, tänk om dom legat på golvet, sprattlat med benen och skrikit högt istället:)

 3. En sommarvecka på turné i Sverige | pickipicki kl 21:27, den 22 juli 2008

  [...] utanför Oskarshamn Stormköket och jag var bästa vänner. Pasta med tonfisksåsen har aldrig varit så spännande att laga som på en solvarm klippa utanför Oskarshamn. Finfina [...]

 4. Femtonde veckomatsedeln i rad! at pickipicki kl 11:23, den 3 januari 2010

  [...] Mån Rösti med zucchini och morötter Tis Pasta med tonfikssås Ons Rödbets- och linssallad med ädelost Tor Potatis- och lökssoppa, fiberpannkakor med [...]

 5. Viktoria kl 21:45, den 16 maj 2010

  Vi fick oväntat besök och hade tonfisk och majs hemma. Jag lagade din tonfiskpasta, men glömde majsen (jag fattar inte…). Jag gjorde morotsstavar till för det såg så ”grönsakslöst” ut. Nåväl, det blev faktiskt gott ändå.

 6. tina kl 23:29, den 18 maj 2010

  Viktoria: Det är lite kul att du har lagat den här maten igen, med två års mellanrum. Själva äter vi tonfisksås med jämna mellanrum, men den rna gången är aldrig den andra lik. Det är vad-finns-det-i-kylskåp-skafferi varenda gång.

 7. Ett vykort från Österlen | pickipicki kl 21:08, den 19 maj 2011

  [...] sen förra sommaren efter att få laga mat utomhus med den bästa av havsutsikter. Det blev pasta och tonfisksås, gott. Nu har vi lämnat Skåne för ett tag, men jag tror mig veta att vi återkommer snabbare än [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen