Picknick på gräsmattan

den 9 maj 2008, kl 22:20

Sommarvärme på gräsmattan ikväll. Johanna gjorde spenat- och fetaostpaj, Carl bakade rabarberefterrätt och jag hittade förra sommarens flädersaft i frysen. Robin blandade flädersaften med bubbelvatten, smart idé, det var gott.

Spenat- och fetaostpaj
Gör pajdeg som får ligga svalt i kylen, tryck ut i pajform och förgrädda i ugnen. Fräs finhackad lök och 250 gram fryst spenat. Vispa till äggstanning; 3 ägg, 3 dl mjölk/matgrädde+vatten och kryddor (salt, svartpeppar och riven muskotnöt). Blanda spenaten med äggstanningen och häll i det förgräddade pajskalet. Tärna ett paket fetaost och strö över pajen. Grädda i 200 grader.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen