Pastarullar med spenat och ricotta

den 17 maj 2008, kl 19:44

Jag har tänkt på pastarullarna till och från sen jag såg dem hos Kardemumma. Jag var rädd att jag skulle bli lite besviken eftersom mina förväntningar var höga och jag dessutom inte hade något recept. Pastarullarna blev inte i närheten så fina som orginalet, men de var alldeles fantastiskt goda. Det här kommer vi göra igen!

Pastarullar med spenat och ricotta, 4 pers
Hemgjord pasta:
200 g vetemjöl
2 ägg
1 msk vatten

Väg upp mjöl och häll i en bunke. Gör en liten grop i mitten, häll där i rumsvarma ägg. Rör runt med en gaffel tills degen är helt utblandad. Tillsätt lite vatten om det behövs. Knåda ordentligt tills en slät deg fås. Kör degen i pastamaskinken tills du får platta rektanglar. Jag gjorde tre rektanglar (ungefär 15*25cm), sen blev det pasta över.

Om du inte har en pastamaskin (eller som jag, föräldrar med en pastamaskin längst inne i köksskåpet) så fungerar det säkert alldeles utmärkt med en hederlig kavel. Förutsatt att du orkar kavla tunnt! Eller varför inte färdiga lasagneplattor?

Spenat- och ricottafyllning:
1 påse bladspenat
1 burk ricottaost
salt, svartpeppar

Hacka spenaten grovt, fräs spenaten i lite smör i en het panna. Salta och peppra. Blanda spenaten med ricottaosten och mixa till en slät smet med en stavmixer. Bred smeten på rektanglarna och rulla ihop. Dela rullarna i lagom stora bitar med en vass kniv. Jag tror att det blev ungefär 12 rullar totalt. Lägg i en ugnssäker form.

Tomatsås:
1 gul lök
olivolja
krossade tomater
balsamvinäger
salt, peppar, oregano

Gör tomatsås och häll över rullarna så att det är helt täckta. Grädda i 200 grader i ungefär 25 minuter.

Vi åt tre rullar var och en rejäl bit ugnsstekt lax. Sen var jag proppmätt, nöjd och belåten.



Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Pastarullar med spenat och ricotta”

  1. KarinW kl 10:48, den 18 maj 2008

    Åh vad läckert det ser ut! Har inte gjort egen pasta än men jag vill!

  2. Lumumma kl 19:59, den 18 maj 2008

    Det här ser riktigt riktigt mumsigt ut. Vi ska ha gäster nästa helg – detta kanske vore nåt? Fast då blir det köpt pasta. :)

  3. Kinna kl 09:14, den 19 maj 2008

    Åh, vilka fina och de ser jättegoda ut. =)

  4. Viktoria Schiöler kl 21:34, den 22 maj 2008

    Vad roligt att du gjorde sådana pastarullar! Nu har jag ju också ett recept. Jag tycker att de blev jättefina!

  5. Orchidea kl 16:52, den 5 juni 2008

    De ser jätte goda ut… bravo!
    Ciao.

  6. Veckomatsedel vecka 48 at pickipicki kl 21:00, den 22 november 2009

    [...] Veckomatsedel Sön Varmrökt regnbåge med potatisbakelse Mån Paj med spenat och valnötter Tis Anders vildkyckling Ons Saras curryjärpar Tor Gulaschsoppa Fre Fiskgratäng Lör Pastarullar med spenat och ricotta [...]

  7. En dag av den bättre sorten. | Linda och familjen kl 21:31, den 12 januari 2012

    [...] Idag letade jag fram pastamaskinen, och plötsligt var matlagningen så mycket roligare. Och det är gott, så gott. Och hungrig var jag också, så några bilder på färdig mat finns [...]

  8. Isflingan kl 23:33, den 16 november 2013

    mina pastarullar blev inte speciellt vackra alls, men dock väldigt goda :) Trots att jag fuskade o köpte färdig pasta.

  9. tina kl 18:26, den 26 november 2013

    Isflingan: Som du ser är inte originalet heller särskilt snygga. ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen