Faster Annikas norska under

den 14 september 2008, kl 17:19

När jag fyllde år fick jag ett recept som var särskilt fint inslaget med nypon och ekollon. Brödrecept tillhör dessutom mina favoritrecept, för hur mycket är det som slår nybakat bröd? Det här brödet heter det norska undret, det är gott och mättar rejält. Just nu står en halv sats och jäser i en brödform i köket, jag längtar tills det är klart.


Norska undret
17 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
1 pkt vete- alt rågkross
1 l mjölk
1 dl vatten
1 pkt jäst

Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda vatten, mjölk och jäst. Kör ihop alltsammans ordentligt (gärna med maskin). Häll i två stycken smorda och bröade 2 liters-formar. Jäs en timme, grädda därefter i 225 grader i en timme (lägg folie på bröden efter halva tiden). Linda in bröden i handdukar.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Faster Annikas norska under”

  1. Rebecca kl 17:39, den 14 september 2008

    INGENTING slår nygräddat bröd! Även jag väntar på bröd som står på jäsning =).

  2. Nässelblom & choklad kl 10:12, den 15 september 2008

    Vilken härlig idé att önska sig recept. Det är ju hur roligt och personligt som helst. Dessutom räcker presenterna länge. Det är som att öppna dem igen, när du lagar/bakar efter receptet. Härliga underverk!

  3. Viktoria Schiöler kl 18:08, den 15 september 2008

    Håller med nässelblom att idén att önska sej favoritrecept är lysande. Vilka recept du fått! (Det är roligt att ta del av dem på din blogg också.)

  4. Camilla kl 19:14, den 11 juni 2009

    En dum fråga kanske.. men det står inget om ”fingervarmt” – behöver det inte vara det då?

  5. tina kl 21:11, den 11 juni 2009

    Mjo, fingervarmt är alltid bra! :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen