Förtrollande goda crêpes

den 23 oktober 2008, kl 19:38

Ikväll åt vi crêpes som var alldeles förtrollande goda. Jag vet inte om det var för att jag för första gågen under tre års soppa-pannkaka-torsdag fick till perfekta pannkakor (gjutjärnspanna och lite smör, är det det som är tricket?), eller om det var för att fyllningen blev så bra. Det här var riktigt gott och är helt klart vår nya bjudrätt, någon som vill komma hit och äta crêpes snart?

Smeten
2,5 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
1,5 dl (ljust och milt) fullkornsvetemjöl

Vispa ner ägg, salt och mjöl i mjölken. Stek så tunna pannkakor du kan i lite smör i den största stekpannan du hittar. Smeten räcker till 4 pannkakor = 2 huvudrättscrêpes och 2 efterrättscrêpes.

Förslag på fyllning
Matcrêpes:
1. Pastrami(/rökt skinka/rökt kalkon), babyspenat, finhackad rödlök, hackat äpple, smulad fetaost
2. Kallrökt lax, bladspenat, finhackad rödlök och en klick creme fraiche

Efterrättcrêpes:
3. Äpple stekt i lite smör, socker, kardemumma och kanel (en klick vaniljglass till?)
4. Skivad banan, nutella


Pastrami, babyspenat, finhackad rödlök, hackat äpple, smulad fetaost
Kallrökt lax, babyspenat, finhackad rödlök, creme fraiche
Banan och nutella

Äpple stekt i smör, socker, kardemumma och kanel

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Förtrollande goda crêpes”

  1. Filibabba kl 22:18, den 23 oktober 2008

    åh jag ääälskar verkligen crepes! ser supergott ut! =)

  2. Molly kl 06:32, den 24 oktober 2008

    det ser jättegott ut:)

    hoppas att du får en riktigt bra fredag:)
    tänkte även passa på att gratulera till nomineringen till matbloggpriset:) grattis:)

    take care!

  3. tina kl 07:29, den 24 oktober 2008

    Tack Molly, och ja, crêpsen var kalasgoda!

  4. Ingela kl 14:09, den 24 oktober 2008

    Åh, crepes med nutella och banan hade jag inte tackat nej till nu när det där eftermiddags-sötsuget just har slagit till… ;)

  5. tina kl 18:53, den 24 oktober 2008

    Det där sötsuget som slår till på eftermiddagen låter bekant, är vi släkt tro? ;)

  6. S kl 14:20, den 28 oktober 2008

    Pannkakor med en klick surdegsgrund i är grymt, smakar lite som injera, testa det nästa gång!

  7. tina kl 14:26, den 28 oktober 2008

    Det ska jag verkligen göra, injera är gott! Tack för tipset!

  8. KarinW kl 13:13, den 29 oktober 2008

    Åh vad det ser gott ut, var längesen det blev crepes i mitt kök!

  9. tina kl 18:11, den 29 oktober 2008

    Det är torsdag imorgon Karin!

  10. Matsedel, vecka 39 » Tre tjejer i köket kl 22:11, den 25 september 2011

    [...] t o m jag gillar dem (jag är lite skeptisk eftersom jag inte alls tycker om pannkakor) och med pickipicki-receptet som bas verkar det lovande. Dessutom lockar han med fransk cider till och då kan det väl inte gå [...]

  11. Isflingan kl 18:50, den 29 december 2013

    Det här är ju ett perfekt sätt att servera rester på. Alla får fylla sina ”pannkakor” med vad de vill :) vi åt det helgen innan jul, men helgen efter hade ju varit ännu bättre, då kan man ju fylla dem m julmat som blivit över :)

  12. tina kl 13:01, den 31 december 2013

    Isflingan: Smart så smart! Hoppas allt är fint med dig. Kram!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen