Rostade kikärtor

den 9 oktober 2008, kl 19:28

Lisa lärde mig rosta kikärtor häromdan, vilken himla tur för mig. Det här är smart och gott och beroendeframkallande…

Lisas rostade kikärtor
Skölj en burk färdigkokta (eller för all del hemmakokta) kikärtor. Torka av och häll ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper eller i en teflonform, salta och eventuellt krydda med något valfritt. Rosta i 250 grader i 20-30 minuter. Passa noga så att de inte blir brända och ruska om plåten med jämna mellanrum. De är klara när det är krispiga rätt igenom.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Rostade kikärtor”

  1. Annika kl 21:19, den 9 oktober 2008

    Hej! Du hälsade på hos mig igår, så nu måstye jag bekanta mig med din blogg! Och den verkar som något i min smak! Återkommer när jag har mer tid att bläddra bakåt och läsa, nu väntar kvällens blogginlägg…
    Kikärtorna låter för övrigt supergoda!

  2. Fru B kl 11:13, den 10 oktober 2008

    Är det gott??
    Jag gjorde något liknande för många år sedan. Har ett minne av att det smakade på tok för nyttigt.. Men det kanske är dags för ett nytt försök.

    Tänkte på dig/din blogg härom kvällen.
    Satte mig vid tvn med en liten bricka. Oliver och osttärningar och några tandpetare. Kvalar det in som Pickipicki? :)

  3. Nässelblom & choklad kl 15:17, den 10 oktober 2008

    Mmm, det är gott! Bra att jag blev påmind om rostade kikärtor, just precis när jag har kokat 1 kg kikärtor – perfekt. Trevlig helg!

  4. Josefina kl 16:42, den 10 oktober 2008

    Ah, där är dom ju, ärtorna. :P Trevlig helg!

  5. KarinW kl 17:53, den 10 oktober 2008

    Det där tror jag på!
    Måste testa och krydda med allt jag gillar.
    Tack för tipset och ha en trevlig helg!

  6. tina kl 19:32, den 10 oktober 2008

    Annika: Välkommen hit!

    Fru B: Ja, kikärtorna smakar rätt nyttigt, men jag tycker att dom är lika goda för det! Du får prova igen, eller så nöjer du dig med ost-pickipicki, det låter inte så dumt det heller. :)

    Nässelblom&choklad: Fryser du in kikärtorna när du gör storkok? Jag köper alltid på burk, men det kanske är dags att prova koka själv. Trevlig helg till dig med!

    Josefina: Helt sant! :) Trevlig helg!

    KarinW: Du får rapportera om det föll dig i smaken och vad du kryddat med. Fin helg Karin!

  7. Mamman kl 12:11, den 14 oktober 2008

    Hej Tina!

    Kan man få beställa en provomgång hemma vid tillfälle! Det är ju så gott med kikärtor!/Mamman

  8. tina kl 14:00, den 14 oktober 2008

    Absolut! Jag ställde en mugg rostade kikärtor på soffbordet i lördagskväll när pappan skulle kolla fotboll. Halva var borta i söndagsmorse, fast jag vet inte om han tyckte om?

  9. Kikärtor kl 12:39, den 3 mars 2009

    Trevligt recept! Du får gärna skicka in det till vår hemsida om just kikärtor – skulle vara skoj att ha med ditt recept på sidan.

    /mvh Erik

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen