Granpynt, tacos och frozen cheesecake

den 22 december 2008, kl 12:30

I slutet på förra veckan var jag bjuden på granpyntarmiddag hemma hos Emilia och Mathias. Så himla trevligt. Tacos äter jag alldeles för sällan och de få gånger det blir av, så tänker jag varje gång att det här borde ätas oftare. Så även denna gång. Då ska jag komma ihåg att värma nachoschipsen i ugnen (med riven ost över), det var något nytt för mig. Inte heller ska jag glömma guacamole, som är farligt gott. Appropå farligt gott så åt vi (almost) frozen cheesecake till efterrätt. Som alltid i någon annans kök försöker jag memorera receptet, så om jag inte minns fel blev kakan till så här:

Frozen cheesecake
2 dl socker*
3 st ägg
200 g philadelphia
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
10 st digestivekex

Vispa socker och äggulor fluffigt. Rör ner färskost och vaniljsocker. Vispa grädden och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner även detta. Mortla divestivekexen och bred ut det mesta i botten av en rund form med avtagbara kanter. Häll över cheesecakesmeten och pynta med resten av kexsmulorna. Ställ kakan i frysen i (helst) 8 timmar. Låt kakan stå en stund i rumsteperatur innan servering.

*) Halvvägs in i kakbaket kom E slutligen över receptet hon egentligen brukar använda. I det snarlika receptet var sockermängden 0,5 dl, så vill man minska lite på sockret kan göra det.

picki_img_0757
Ett lass god mat
img_07971
Ett stycke tjusigt pynt
picki_img_0888
En bit maffig kaka

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 22

den , kl 07:30

img_08411
Klicka på bilden för att öppna lucka 22
(Jag tror att Emilia kan ha hållt i kameran här?)

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen