Farväl Kransen!

den 27 december 2008, kl 18:52

Efter två och ett halvt år i storstaden har vi packat våra saker och flyttat till Uppsala. För att summera den här tiden så har jag funderat över vad jag kommer att sakna och vad jag inte kommer att sakna. Den senare listan blev längre och det känns bra att flytta till hemstaden igen.

Många hamnar på pickipicki efter att ha googlat ”lunch”, ”mat”, ”midsommarkransen”, ”tips” , ”muffinsfabriken” och så vidare i olika kombinationer. Som tack för den här tiden tänkte jag sammanfatta mina bästa mattips här i krokarna. Håll till godo vetja!

Libanon, Nioörtsvägen
(Har hetat Kransens kolgrill, vad det officiella namnet är idag är något oklart). Sen stället öppnade för något år sedan, har vi ätit här med jämna mellanrum. Det vore fel att inte säga att kvaliteten på maten varierar. Ibland är det förtrollande gott, andra gånger är det helt okej. Prisvärt är det alla gånger. Lunchbuffé på dagarna, då kan man äta så maten står upp ur öronen, för 69 kronor. För en middag får man lägga till en tia och då är det inte buffé, men man serveras ofta mat som räcker för två i alla fall. En del av charmen försvann visserligen med den libanisiska tanten, men, jag kommer utan att tvekan att sakna Libanon.

Thaikiosken, Främlingsvägen
Thaikiosken upptäckte vi alldeles försent. Det är lite synd, här får man god och mycket mat billigt. Vid närmare eftertanke så får man nog leta länge efter trevligare hämtmiddag än såhär.

Tre vänner, Midsommarparken
Det spelar ingen roll hur sent klockan är eller vilken veckodag det är. När man sneglar in genom Tre vänners fönster är det alltid fullt med folk. Trevligt ställe med lite finare pubmat.

Café Tellus, Vattenledningsvägen
Ett litet sagocafé. Håller bara öppet i samband med filmvisning på biografen eller andra aktiviteter. Hembakat och billigt fika. Det här är en riktigt skatt!

Muffinsfabriken, Nioörtsvägen
Jag har sagt det tidigare, 250 gram muffins från Muffinsfabriken kan göra vem som helst matt. Och jag lovar er, ingen orkar inte äta en hel muffins själv. Ett tag var pistagemuffinsen favoriten, sen seglade choklad- och kokosvarianten upp i topp. Har inte varit där sen i somras, men om jag inte minns fel så hade dom en trevlig saffransmuffins förra vintern.

PS. Det är lite synd att jag aldrig provade fiskrestaurangen på Svandammsvägen, eller Restaurang Landet vid Telefonplan. Men för er som undrar så har jag utan undantag bara hört positiva saker om dessa ställen.

picki_img_0896
Sista matbilden från Kransen

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen