Alla hjärtans middag 2009

den 15 februari 2009, kl 18:40
picki_img_2092 

Eller egentligen är det väl lite osanning att säga att vi firade Alla hjärtans dag. Istället firade vi stora hårklippardagen och klippte varandra. Somliga klippte sig mer än andra. När alla hade hållt i saxen, blivit klippta och allt var över stod nog Robin som segrare. Med mest hår på golvet och finaste frisyren. Vi åt god mat också. Finfin broccoli- och ädelostpaj och crème brulée till efterrätt. Så himla gott, mat är det bästa jag vet.

Crème brulée, 4 port
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
0,75 dl mjölk
0,75 dl strösocker
5 st äggulor
2 msk strösocker el råsocker

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även i stången. Tillsätt grädde, mjölk, och hälften av sockret. Koka upp under omrörning och ta sedan kastrullen från värmen. Vispa äggulor tillsammans med resten av sockret så att det blir vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen och vispa ner den varma grädden i äggsmeten. Fördela i fyra portionsformar (som tål ugn!) och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i ungefär 40 minuter, tills krämen stannat. Låt krämen svalana och ställ formarna i kylskåp. Vid servering; sikta över socker och bränn med en butanbrännare till sockret smält till en gyllenbrun karamell.

picki_img_2051
Johanna och Robins goda broccoli- och ädelostpaj
picki_img_2087
Efterrätten eldas

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen