En blivande matbloggare bakar muffins

den 4 februari 2009, kl 07:53

picki_img_1801

Carl och jag var barnvakt i lördags. Äntligen, som vi har väntat! Jag vet inte vem som hade roligast, Carl eller Melker? Antagligen hade de lika roligt båda två. Jag hade också roligt, såklart. Men det var inte bara nöje, för självklart tar jag mitt ansvar som nästan-moster och försöker lära Melker att laga mat och baka. Lägg märke till vilken känsla han har för det här med hur hallonen ska ligga på muffinsen, han som inte ens är ett år! Jag tror bestämt att han är en blivande matbloggare. Kom ihåg var ni läste det först.

Chokladmuffins med hallon
100 g smör
2 dl strösocker
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 ägg
40-50 hallon

Smäl smöret och rör ner socker, kakao, vaniljsocker, ägg och mjöl. Fördela smeten i 10 små muffinsformar. Lägg 4-5 hallon i varje form. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i max 20 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten.

picki_img_1807

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “En blivande matbloggare bakar muffins”

  1. Jennie kl 08:17, den 4 februari 2009

    Åh vad gulligt!! :-)

    Muffinsen ser underbara ut, mumsmums..!

  2. Helene kl 08:43, den 4 februari 2009

    Du menar väl givetvis ”lägg fyra hallon i varje form” och inte ”fyra till fem” ;)

  3. tina kl 08:51, den 4 februari 2009

    Haha! Det var uppmärksamt! I så fall ändrar jag till 40-50. Första gången vi bakade blev det 4, andra gången 5 och det blev precis lika gott båda gångerna! ;)

  4. Annica kl 08:59, den 4 februari 2009

    Ljuvliga bilder!

  5. tina kl 20:03, den 4 februari 2009

    Jennie: Ja, muffinsen var kalasgoda!

    Annica: Bliderna är fina! Jag gillar särskilt att han matchar kläderna med maten, eller maten med kläderna! ;)

  6. Annica kl 20:31, den 4 februari 2009

    Färgmatchningen är fin, men det jag förundras mest över är hans (i sammanhanget anmärkningsvärt) rena händer ;-)

  7. frida kl 14:39, den 5 februari 2009

    Så äntligen fick ni vara barnvakter!

  8. Lumumma kl 15:03, den 5 februari 2009

    Va’ fint, och gott. Känner på mig att dottern vill baka i helgen. Muffins kanske?

  9. tina kl 15:45, den 5 februari 2009

    Annica: Det kanske bör tilläggas att första lektionen mest följde principen ”se och lär”, men ändå. ;)

    Frida: Ja, äntligen! När vi övat lite till kan vi vakta dina vildingar, haha! :P

    Lumumma: Absolut!

  10. Paulina kl 15:49, den 5 februari 2009

    Fiiiiint! Jag kände på mig att ni skulle baka röda saker, därav hans outfit :) Men jag undrar hur rena hans händer var egentligen….

  11. tina kl 16:09, den 5 februari 2009

    Haha. Om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg om vi lärde honom det här med att tvätta händerna innan man pillar på hallonen. Gjorde vi det morbror Carl? Det viktigaste är ju att muffinsen var goda och ingen blev ju sjuk, eller? :) Vänta bara tills ni ska fika på dagis, då kan ni vara rädda på riktigt!

  12. Johanna kl 19:46, den 5 februari 2009

    Det är nog bara bra om immunförsvaret får träna på lite lagom svåra saker som kan tänkas befinna sig på små barnhänder tror jag. Även vuxnas immunförsvar måste ju arbeta för att hållas i trim. Och föresten… ni gräddade ju muffinsarna i 175 grader i 20 minuter, det borde motsvara autoklavering minst i serilitetsgrad. Det ser otroligt gott ut! Chokladsuget sätter in direkt när jag ser bilderna.

  13. tina kl 19:56, den 5 februari 2009

    Johanna! Välkommen hem! Äntligen! Kom hit så bjuder jag på all choklad jag äger!

  14. Pickipicki goes virkblogg at pickipicki kl 09:00, den 15 mars 2010

    [...] är kinesiska för mig och det närmaste virkning jag kom är prickarna på den prickiga korven. Födelsedagsbarnet smakade i vilket fall både på smörgåsen och kanelbullen, jag tror att det var ett bra betyg. [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen