Hallongröt, hallonhalloumi och hallonpaj

den 12 februari 2009, kl 07:00

picki_img_1949

Igår morse cyklade jag omkull på väg till järnvägsstationen. Det finns inget som ger mig så mycket sommarlängtan som tio minusgrader på termometern och spåriga, isiga cykelvägar. För att tillmötesgå min sommarlängtan litegrann, så äter jag hallon från i somras, till allt. På morgonen häller jag frysta hallon i grötkastrullen, ju mer desto bättre. I helgen gjorde vi ljuvligt god smulpaj med hallon och blåbär. Jag måste dock medge att Carl höjde förvånat (och gillande!) på ögonbrynet, när han fick hallon till halloumin ikväll.

Halloumi med hallon
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet. Krydda med lite chilikrydda. Skiva halloumi och stek någon minut på varje sida (så att de får fin färg!). Servera med till exempel haricot verts, majs, skivad rödlök, morotsstavar, soltorkade tomater och liknande. Pynta med pumpafrön och hallon.

Smulpaj
Fyll en pajform med sommarbär. Rör ner potatismjöl och ev lite socker. Blanda till smulor av 1,5 dl havregryn, 0,5 dl vetemjöl, 2-3 msk socker, lite vaniljsocker och 1 dl flytande maragarin. Häll smulorna över bären. Grädda i 225 grader tills pajen börjar få färg. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

picki_img_1900
Hallonpaj, Uppsala, februari 2009
picki_img_7737
Hallondjungel, Ylörjärvi, juli 2008

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Hallongröt, hallonhalloumi och hallonpaj”

 1. Lotta kl 07:54, den 12 februari 2009

  Aj aj! Inte roligt och cykla omkull. Klarade både du och cykeln sig utan skador??

  Hallon är verkligen inte fel, tillsammans med björnbär blir det toppen :0)

 2. Pytte kl 16:03, den 12 februari 2009

  Hmm, jag kan verkligen tänka mig att hallonens sötma mot halloumins sälta borde vara en hit… Måste testas. Tack för tipset!

 3. Johanna kl 21:00, den 12 februari 2009

  Hallon måste ju vara det bästa som finns! :)

 4. Annica kl 20:29, den 13 februari 2009

  Sådärja, nu blev jag raskt förflyttad i sinnet till andra halvan av 90-talet, då jag var cyklande student i Uppsala. Tjena, vilka vurpor man gjorde. Jag köpte dubbdäck till cykeln, det var väldigt bra. Sedan blev cykeln stulen, förstås.

  Men det här inlägget gav mig mest sommarlängtan, både av hallonen och halloumin!

 5. tina kl 21:14, den 13 februari 2009

  Lotta: Ja, både cykeln och jag är okej. Lite björnbär skulle inte vara fel i morgongröten. Varför har jag inte sådana i frysen? :S

  Pytte: Testing testing!

  Johanna: Ja. Kanske är det så ändå. :)

  Annica: Dubbdäck skulle jag bra gärna vilja ha på cykeln. Varje tur är ett äventyr!

 6. Jennie kl 09:13, den 15 februari 2009

  Vilka otroligt vackra bilder!! :)

 7. hoda kl 20:29, den 5 oktober 2009

  vilka otroliga finna bilder och bra recept okså hahahaha :( :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen