Lars-Johans kalasgoda kycklinggryta special

den 19 februari 2009, kl 17:22

picki_img_2149
picki_img_2156

I en klass där de flesta på ett eller annat vis är matintresserade, sneglas det ofta i varandras matlådor. Senast jag hade kunnat byta min matlåda rakt av, utan att ens tänka efter vad jag hade i min egen, var när Lisa åt Lars-Johans kycklinggryta special med massor av curry och spännande grönsaker. Efter att ha fått Lisas version av receptet, lovat att inte snåla med curryn samt svettats många varav på Willys i söndagskväll för att hitta alla ingredienser, så lagade jag kycklinggryta i stora lass. Nu vet jag, den var precis lika god som den såg ut och bäst av allt, jag har fyllt alla mina matlådor igen.

Lars-Johans kycklinggryta
900 g kycklingfilé
gul lök
massor av curry
tomatpuré
en burk kokosmjölk
buljongtärning
chili
en påse romanescomix (Willys)
en burk wokgrönsaker
en rejäl näve chashewnötter
salt, peppar

Dela kycklingen i små bitar. Bryn kyckling och lök tillsammans med curry och tomatpuré. Lägg över kyckling och lök i en gryta och häll över kokosmjölk. Låt puttra tillsammans med buljongtärning tills kycklingen är färdig. Häll i de frysta grönsakerna (romascomixen) och wokgrönsaker. Smaka av med mer curry, chilipeppar, salt och peppar. Pynta med chashewnötter och servera grytan tillsammans med kokt bulgur, matvete eller liknande.

Skriv ut inlägg

En kommentar till “Lars-Johans kalasgoda kycklinggryta special”

  1. Lumumma kl 19:39, den 20 februari 2009

    Vilken lyx att vara omgiven av människor som vurmar för mat! Grytan verkar väldigt god, och ett fint namn har killen! :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen