Ni glömmer väl inte fredagspizzan ikväll?

den 20 mars 2009, kl 08:17

picki_img_2452

I det här hushållet går hembakad pizza under namnet fredagspizza. Namnet må vara en halvsanning, för fredagspizza på en torsdag åt vi så sent som igår. Hur som helst, på pizzan lägger man givetvis det man tycker är allra godast. Det är ju den stora fördelen med pizza, att även om man är många så kan alla äta vad de vill i alla fall. Men, när man får göra som man vill så gör man ju ofta som man alltid gjort. För att råda bot på det, och för att din fredagspizza ikväll inte ska smaka som förra veckans fredagspizza så presenterar jag:

Otippat goda pizzaingredienser;
Zucchini som stekts tillsammans med lite vitlök, salt och svartpeppar
Fetaost alternativt mögelost
Fänkål som delats i mindre bitar och kokats i lättsaltat vatten
Kombinationen tonfisk/banan/curry/majs
Keso

Vad tycker du är särskilt gott ovanpå pizza?

picki_img_2462
Under pizzan däremot, finns det inget som slår vår fina pizzaspade

Skriv ut inlägg

19 kommentarer till “Ni glömmer väl inte fredagspizzan ikväll?”

  1. Lotta kl 08:22, den 20 mars 2009

    En ingrediens som kanske inte är så otippad, men ack så god. Jordärtskockor! Mums!

  2. Carro kl 09:17, den 20 mars 2009

    Jag är nog ganska tråkig utav mig, men räkor & skinka är nog smarrigast .. Gärna paprika, lök & champinjoner också.
    Nu var det dock väldans längesedan jag åt pizza, får lyxa till med något annorlunda nästa gång :)

  3. Leila bakar... kl 10:27, den 20 mars 2009

    mozzarella och parma är nog godast! =) mmmmmm

  4. Pytte kl 16:22, den 20 mars 2009

    Gud så hungrig jag blev nu då! Själv har jag undantagslöst valt exakt samma topping på pizza de senaste åtta åren. Det är sant! Det ska vara lök, färska champinjoner, salami och gorgonzola. Man får variera och ta med eller utan paprika; det beror på humör. Tro mig – har man väl börjat med den smakrika kombon vill man inte ha något annat. Någonsin.

  5. Johanna kl 16:31, den 20 mars 2009

    Det ekar tomt, mer än någonsin förr, i vårt kylskåp idag. Skulle ju handla, men fick lite flyt på exjobbsskrivandet som jag inte ville bryta. Därför lutar det starkt åt fredagspizza från Leopardens närlivs. Inte lika gott och nyttigt som hemlagad, men funkar… nog…

  6. Amelie kl 17:23, den 20 mars 2009

    ananas slår allt :)

  7. tina kl 18:41, den 20 mars 2009

    Lotta: Jordärtskocka, det ska jag lägga på minnet!

    Carro: Klassisk variant, och god!

    Leila: Ja, mozzarella är toppen! Det brukar vi oftast ha på pizzan faktiskt.

    Pytte: Salami och gorgonzola, det ska helt klart testas. Låter supergott!

    Johanna: Nej! Jag räddar dig från leopardpizza, det låter inte gott!

    Amelie: Hm, mnja ;)

  8. Erika kl 19:49, den 20 mars 2009

    Här blev det hemgjord pizza toppad med kronärtskockshjärta, champinjoner och bacon igår. Det räckte till matlåda idag också:-)

  9. tina kl 22:26, den 20 mars 2009

    Erika: Åh, det var något nytt. Tack för tipset!

  10. Julia kl 02:36, den 22 mars 2009

    Åh, det ser riktigt gott ut, själv fick jag äta rester hela helgen.. Men de kanske blir en liten pizza till måndagen :)

  11. Lumumma kl 12:58, den 22 mars 2009

    Jag gillar inte pizzeria-pizza nåt vidare, men hemgjord kan vara ljuvlig. Klassikern med skinka/champinjoner/oliver är gott, men tycker även om fruktiga pizzor med banan och ananas. Skaldjurspizza! :P

  12. tina kl 10:23, den 23 mars 2009

    Julia: Måndagspizza! :D

    Lumumma: Hurra för hemmapizza!

  13. I Nadjas kök kl 14:26, den 23 mars 2009

    vilken fin pizzaspade! Var har ni fått tag på den? Jag är mycket förtjust i smakrika pizzor, mexicana eller kebab är nog favoriterna. Men självklart så kan en ljuvlig Calzone eller Vesuvio vara supergott.

    Ha en fin dag,
    Nadja

  14. Em kl 19:37, den 23 mars 2009

    Visst är pizzaspaden fin! Den är införskaffad på Cordon Bleu som ligger på Vasagatan i Stockholm. Trevlig affär som har det mesta för köket och sånt man inte visste man behövde ;-)

  15. tina kl 21:12, den 23 mars 2009

    :D Det är världens finaste pizzaspade för övrigt! Och superbra!

  16. Får det lov att vara fågel, fisk eller mittemellan? at pickipicki kl 22:15, den 24 januari 2010

    [...] på kycklingfärs Tis Honungsglaserad lax Ons Italienskt fläsk med pasta Tor Grönsakssoppa Fre Fredagspizza Lör Dumplings Sön Tonfiskbiffar med rotfrukter i ugn Filed under veckomatsedel | Skriv ut [...]

  17. Min farfar gillar potatis, jag med och tur är det at pickipicki kl 21:22, den 4 april 2010

    [...] mozzarella och salamichips Ons Chili con carne och ris Tor Soppa med räkor och kokosmjölk Fre Fredagspizza Lör Sparris med lufttorkad skinka, pinjenötter och citrondressing Sön Ugnsbakad lax tillsammans [...]

  18. Kristin kl 14:15, den 18 juni 2010

    Quattro formaggio, man hittar fyra ostar i kylen och öser på! Men calzone eller öppen pizza med grillade paprikor, mozzarella och/eller fetaost är nog bland det bästa! Eller en riktigt gott chorizo. Ledordet för mig är nog att det måste vara kvalitetsprodukter vare sig det är mozzarella, skinka, svamp eller grönsaken det gäller!

  19. tina kl 21:40, den 18 juni 2010

    Kristin: Jag instämmer. Dessutom låter grillad paprika, mozzarella och fetaost fantastiskt gott.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen