Får det lov att vara fågel, fisk eller mittemellan?

den 24 januari 2010, kl 22:15


Den här veckan blir det både fågel, fisk och mittemellan. De kinesiska pastaknytena dumplings som vi planerar att äta på lördag går nog under kategorin mittemellan. Fast inte vad gäller smaken och nöjet att pyssla ihop dom, då är det toppklass, högt över alla fåglar i världen.

Veckomatsedel

Mån Ragu på kycklingfärs
Tis Honungsglaserad lax
Ons Italienskt fläsk med pasta
Tor Grönsakssoppa
Fre Fredagspizza
Lör Dumplings
Sön Tonfiskbiffar med rotfrukter i ugn

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Får det lov att vara fågel, fisk eller mittemellan?”

  1. Sopheia kl 22:57, den 24 januari 2010

    Åh, dumplings! Det var nästan det enda kinesiska jag fick i mig under mina tre veckor i Kina. Vad sugen jag blev!

  2. Mat för Fyraihuset kl 06:58, den 25 januari 2010

    Soppan med äppelmust, bönor och bacon var helt ljuvlig. Dock uppskattades den inte av min man som inte gillade den söta smaken. Jag kommer absolut göra soppan igen nu i veckan och ha med till jobbet som matlåda.

    Om du gillar äppelmust så ska du testa soppan, riktig höjdare i min smak.

    /Nina

  3. Sofia kl 07:33, den 25 januari 2010

    Dumplings har jag faktiskt äldrig provat varken att laga eller att äta. Låter spännande och gott alltihop faktiskt.

  4. jenny kl 18:55, den 25 januari 2010

    otroligt goda recept man hittar på denna sida måste jags äga.
    undrar vart du kpt den där bambulådan som du lägger det de små knuterna i på bilden? visst rä den sådan man ångkokar grönsaker och fisk i?

  5. tina kl 19:27, den 25 januari 2010

    Sopheia: Lyllos dig som har fått äta riktiga kinesiska Kina-dumplings!!

    Nina: Jag sparar receptet, äppelmust gillar jag! :-)

    Sofia: Dumplings är spännande. Första gången vi åt dumplings (på ristorante) så visste vi inte var vi skulle gömma dom för att dom var så otäcka. Men nu är det endast kalasgott!

    Jenny: Välkommen hit vetja! Korgen är inhandlad här:
    http://www.kina-li.se/

    Vi har använt den både till dumplings, grönsaker och fisk. Det funkar finfint!

  6. Emmas Kök kl 19:30, den 25 januari 2010

    Spännande med dumplings! Det måste jag spana in när du lagat :)

  7. tina kl 22:51, den 25 januari 2010

    Emma: :-)

  8. Kristin kl 15:51, den 26 januari 2010

    Vad lustigt, jag hittade hit idag och jag gjorde dumplings i fredags! http://foodmob.blogspot.com/2010/01/yum-cha-steg-2-fyllning-och-njutning.html

  9. tina kl 20:43, den 26 januari 2010

    Kristin: Roligt! Jag ska spana in dina dumplings. Välkommen hit förresten!

  10. Kristin kl 22:40, den 26 januari 2010

    Till en vegetarisk fyllning skulle jag nog utgå från min grundfyllning men byta färsen mot rivna rotfrukter och ett ägg för att binda ihop det! Eller svamp och stekt tofu med böngroddar, koriander, rivna morötter, lite salladslök och jordnötter kanske?! Oj, får göra dumplings snart igen :) Hoppas att jag var till någon hjälp!

  11. Yasemin kl 22:53, den 26 januari 2010

    Åh vad spännande. har aldrig ätit dumplings. Blev sugen på att testa nu när jag såg dem på din blogg.

  12. tina kl 16:25, den 27 januari 2010

    Kristin: Supertack för inspiration!!

    Yasemin: Ja, testa vetja!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen