En niopoängare med marinerade chiliräkor

den 20 april 2009, kl 08:08

picki_img_2905

Carl och jag sätter alltid poäng på maten vi äter, på en skala 0-10. Fråga mig inte varför, det har blivit en lite småtöntig vana svår att sluta med. Igår kväll fick den här fräscha couscoussalladen med räkor som jag bjöds på en nia av mig. Att jag delar ut en nia är mycket ovanligt, det här vill jag verkligen äta snart igen.

Couscoussallad med chiliräkor
Marinerade räkor:
800 g färska räkor med skal
0,5 dl olja smaksatt med röd chili
(alt olja + 1 finhackad röd chili)
0,5 lime

Couscoussallad:
3-4 dl couscous
(kokas i vatten eller grönsaksbuljong)
2 st tomater
1 mango
1 paprika
1 rödlök
1 näve bladspenat

Pynt:
ett par skivor gott bröd
fetaost
flingsalt

Blanda marinaden och skala räkorna. Låt räkorna ligga i marinaden, gärna en längre stund. När det är middagsdags; koka couscous i vatten eller grönsaksbuljong enligt anvisning på paketet. Tärna paprika, mango och tomater, skiva rödlöken tunt. Blanda couscousen med resten utav salladsingredienserna. Dela bröd i mindre bitar och rosta till krutonger i en torr panna. Lägg upp couscoussalladen på tallrik, pynta med smulad fetaost och krutonger. Lägg därefter ner chiliräkorna i en het stekpanna (de ska i princip bara ner och vända). Toppa couscoussalladen med räkorna och använd marinaden som (stark!) dressing.

Receptet är för 3-4 personer.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “En niopoängare med marinerade chiliräkor”

  1. Sofia kl 11:22, den 20 april 2009

    Låter toppengott!
    Couscous är gott, räkor och chili är gott. Dags att prova kombinationen kanske. ;-)

  2. Lumumma kl 11:31, den 20 april 2009

    En niopoängare låter nåt det. Vad gott med räkor, brödkrutonger och fetaost … (Dags för lunch snart märker jag). Kram till dig.

  3. Karin W kl 19:52, den 20 april 2009

    Vad kul med poänggrejen!
    Den där maten frestar mig och det var riktigt längesen jag gjorde något med räkor. Det där vill jag testa snart!
    Ha en bra vecka/Karin

  4. Katrin kl 22:09, den 20 april 2009

    Det där lät topppen! Måste bara fråga om det är limesaften man använder, jag antar att skalet inte ska med alltså?

  5. tina kl 07:06, den 21 april 2009

    Sofia: Ja, absolut!

    Lumumma: :D

    KarinW: Ha en fin vecka du med vetja!

    Katrin: Man kan riva i limeskal om man vill, men vi hade bara limesaften.

  6. Malin kl 21:57, den 25 april 2009

    Mm, det ser verkligen jättegott ut! Fräscht! :)

  7. Ytterligare ett rejält lass räkor at pickipicki kl 08:19, den 5 maj 2009

    [...] fler räkor Räksoppa och skaldjurslasagne En finfin pastarätt med avokado och räkor Couscoussallas med chilim… Filed under räkor, skaldjur, starkt | Skriv ut [...]

  8. Odlingsblogg? | pickipicki kl 08:24, den 2 april 2011

    [...] En middagsfavorit på tal om avokado och chili Tweet Publicerad i chili, odling, odlingsblogg | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

  9. Isflingan kl 22:34, den 13 november 2013

    Höga poäng blir d från mig oxå :) o mumsig matlåda har jag imorrn :)

  10. tina kl 21:09, den 16 november 2013

    Isflingan: Det här har jag ju inte ätit på HUNDRA år! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen