En lite annorlunda och kul fiskvariant

den 14 december 2009, kl 17:00

Foto: Tina

Den här finfina fisken åt vi i helgen. En annorlunda och god panering som gick hem hos oss. Fiskreceptet kommer från Coop, men nu lägger jag vantarna på det, för det här vet jag att vi kommer att äta igen. Till fisken åt vi matkorn, nytt för mig. Beskrivningen annorlunda och gott passar in på matkornet också.

Fisk panerad med solroskärnor,
basilika och parmesanost

600 g (vit) fiskfilé
vetemjöl
2 ägg
100 g riven parmesanost
1 dl hackade solroskärnor
1 dl havregryn
1 kruka grovhackad basilika
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör

Dela (den tinade) fisken i stora bitar. Vänd fisken i mjöl och därefter i uppvispat ägg. Blanda osten med solroskärnor, havregryn, basilika, salt och peppar. Vänd fisken i ostblandningen. Stek i smör på medelhög värme, några minuter på varje sida. Servera med ris eller matkorn, grönsaker, en rejäl citronklyfta och yoghurtsås (yoghurt, pressad vitlök, salt, peppar och sweet chilisås).

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “En lite annorlunda och kul fiskvariant”

  1. Tina´s Mat kl 17:32, den 14 december 2009

    De lät verkligen spännande och gott, måste provas!

  2. Åsa, Gbg kl 17:36, den 14 december 2009

    Ska absolut pröva detta, ser underbart gott ut!

  3. Emmas Kök kl 18:52, den 14 december 2009

    Ser riktigt gott ut! Har atit nagot liknande tidigare da mamma bjod pa parmesanostpanerad fisk, det smakade riktigt bra!

  4. Karin/Rosa maränger kl 19:29, den 14 december 2009

    Kankse något att prova för vår familj oxå. Gick och funderade på idag att vi äter alldeles för lite fisk. Måste bli bättring på det.

  5. Martina kl 20:22, den 14 december 2009

    Va lustigt, satt faktiskt idag och kollade på just det här receptet i ”Vår kokbok” och tänkte att det måste jag göra någon dag :-)

  6. Sofia Lundmark kl 20:29, den 14 december 2009

    Känner igen receptet, har fastnat för det jag oxå! Och tänker man till lite så går det ju att ändra och byta ut lite som man vill bland paneringsingredienserna….

  7. tina kl 22:59, den 14 december 2009

    Tina: Ja gör det vetja!

    Åsa: Det var väldigt gott, och roligt med en ny fiskvariant!

    Emma: Det är sällan vi äter parmesanost, men det är gott och passade bra i paneringen.

    Karin: Fisk är fint!

    Martina: :-) Ja, det var lustigt. Den boken är fin, har funderat på att investera i den.

    Sofia: Så sant.

  8. Kalasgott kl 00:21, den 15 december 2009

    Alltid roligt med nya idéer och ny inspiration!

  9. tina kl 00:23, den 15 december 2009

    Kalasgott: Så sant, just det är ju faktiskt halva nöjet med att få ta del av andras matbloggar.

  10. Fröken Dill kl 07:13, den 15 december 2009

    Vilken god panering! J ville laga just matkorn till den fiskrätt vi åt igår, men jag övertalade honom att vi borde ha potatis istället. Tycker att det passar bättre till fiskrätt med milda smaker. Men med din panering är ju matkorn HELT RÄTT!
    Tror fröken Dill (svårgillar matkorn!)

  11. tina kl 08:12, den 15 december 2009

    Fröken Dill: Hihi, man måste inte gilla allt, tack och lov!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen