En förrätt med smak av vår

den 12 april 2010, kl 08:33

Jag gillar färsk sparris. Färsk sparris i sin tur gillar lufttorkad skinka, rostade pinjenötter och en fräsch citrondressing. Väldigt, väldigt mycket. Det här är med andra ord en förrätt att tycka om. Att den dessutom har en trevlig smak av vår, det är bara en bonus.

Sparris med lufttorkad skinka, pinjenötter
och citrondressing

1 knippe färsk grön sparris
4-8 skivor lufttorkad skinka
0,5 dl pinjenötter
Dressing;
1 dl crème fraiche
rivet skal av en citron
salt och vitpeppar

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Linda skinkan runt sparrisen. Servera med en dressing som rörts ihop av crème fraiche, citronskal och smakats av med salt och peppar. Pynta med pinjenötter som rostats i en torr stekpanna. Förrätten räcker till 4 personer (Recept Arla).

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “En förrätt med smak av vår”

  1. Emmas Kök kl 14:51, den 12 april 2010

    Ååå detta ser ju toppengott ut! Skall bjuda på detta nästa gång vi kör förrätt :)

  2. Josefina kl 20:29, den 12 april 2010

    Mmm, fräscht och lätt. Perfekt!

  3. Fias kastruller kl 21:46, den 12 april 2010

    Jag älskar också sparris med lufttorkad skinka, finns nästan inget godare!

  4. Eva kl 21:50, den 12 april 2010

    För 4 pers:

    24-32 gröna sparrisar
    3 msk olivolja
    1 msk gourmetsalt

    Citronette:
    2 dl finriven parmesan
    saft av en stor färsk citron
    svartpeppar
    4 msk olivolja
    1 dl pinjenötter

    Olja och salta sparrisarna och grilla i ugn 200 grader 6-8 min. De ska behålla sin krispighet.

    Rör samman olja och citronsaft och tillsätt parmesan. Smaka av med svartpeppar.

    Rosta pinjenötterna i het stekpanna ca 4 min.

    Servera sparrisen rykande varm täckt med citronette och varma rostade pinjenötter.

    (Drakamöllans kök)

  5. MATBLOGGEN kl 21:53, den 12 april 2010

    Så himla gott!! :-) Vilken trevlig blogg du har.

    Jag har precic startat en ny Matblogg , kika gärna förbi om du har tid :

    http://min-matblogg.blogspot.com/

  6. tina kl 22:10, den 12 april 2010

    Emmas kök: Kul, sparris brukar vara poppis! :-)

    Josefina: Ja, verkligen en snabb förrätt. Rekordsnabb.

    Fia: :-D

    Eva: Det låter gott, tack för tipset!

  7. Klara kl 20:45, den 14 april 2010

    Åh sparris som är så gott! Jag har till och med fått en sparriskastrull eftersom jag äter såna mängder. Nåt som är gott till vit sparris är även blodgrape och en god sås.

  8. Cecilia kl 21:36, den 14 april 2010

    Sparris är fantastiskt gott. Så härligt att det är högsäsong!

  9. Anna kl 12:56, den 15 april 2010

    Läckert! Älskar sparris!

  10. tina kl 17:20, den 15 april 2010

    Klara: Sparriskanstrull och vit sparris och blodgrape. Spännade och nytt för mig, kul!

    Cecilia och Anna: Ja med, sparris är fantastiskt gott! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen