Skam den som ger sig

den 6 september 2010, kl 09:00

Okej jag erkänner, vi har inte fått till några veckomatsedelsrutiner den senaste tiden. Ambitionerna är det inget fel på. Varannan vecka har jag gjort en matsedel, men det hela har fallit i glömska redan innan måndagen hunnit bli kväll. Men skam den som ger sig. För jag har ju sagt det förr och skulle kunna säga det hundra gånger igen, det är veckomatsedlarna som räddar våra vardagskvällar när båda kommer hem sent. Den här gången får det bli en femdagarsvariant, lite mjukstart kan ju aldrig vara fel.

Vecka 36
Mån
Ugnsbakad röding och grönsakstårta (jo, visst har vi zucchini kvar än)
Tis Varm pastasallad med bondbönor
Ons Tortillarullar i ugn, guaccamole
Tor Morotssoppa med smak av fetaost och timjan, våfflor till efterrätt
Fre Lövbiffsrulader fyllda med pepparrot, lök och senap

Skriv ut inlägg

22 kommentarer till “Skam den som ger sig”

 1. Matpolisen kl 09:55, den 6 september 2010

  Tortillarullar i ugn brukar vara populära i det här huset. Jag gör det komplicerat för mig och steker mitt eget bröd.

 2. tina kl 14:13, den 6 september 2010

  Matpolisen: Jag brukar fuska och köpa. Men visst är det enkelt (och prisvärt!) att göra egna!

 3. Eva kl 17:44, den 6 september 2010

  Mmmm.. The grönsakstarte!
  Jag kollade ditt recept på guacamole – har du ingen vitlök i? Missriktad omtanke om medmänniskor? Vitlöksaversion?
  Undrar Eva

 4. tina kl 17:51, den 6 september 2010

  Eva: Vad lustigt att du frågar om just vitlök. C och jag brukar turas om att i omgångar gilla/ogilla vitlök. Fast guacamolen brukar få vara utan vitlök för det mesta, tycker att den är snäppet godare så. Jag gissar att du gillar vitlök, mycket.

 5. Daniel kl 17:53, den 6 september 2010

  Hur smart som helst!! borde ta efter!! Tänker bara högst 2 ev 3 dagar framåt när jag handlar!!

 6. gourmetodling & kökshemligheter kl 18:13, den 6 september 2010

  God och inspirerande veckomatlista! :) //Anna

 7. tina kl 18:31, den 6 september 2010

  Daniel: Ja, veckomatsedlar är ju min melodi, egentligen. Det finns ingen som kan tala så gott om veckomatsedlar som jag. Välkmmen hit förresten! :-)

  Anna: Bra:-)

 8. Ia kl 18:36, den 6 september 2010

  Borde också börja med veckomatsedel, för snart blir vi tre o då kommer mestadels av tiden att läggas på lillskrutten :) Morotssoppan låter ursmarrig!

 9. tina kl 18:40, den 6 september 2010

  Ia: Morotssoppan är verkligen toppen, prova den vid tillfälle vetja!

 10. Erika/Erka Perka kl 20:27, den 6 september 2010

  Jag kör till 99 % med femdagarsmenyer. Lördagar och söndagar tycker både jag och min man om att lämna oplanerade för att kunna vara lite spontana eller känna efter vad vi är sugna på. I vardagen är veckomenyer oslagbart! Ekonomiskt, klimatsmart (i alla fall vi handlar bara vad vi behöver) och tidsbesparande! Dessutom tycker jag att vi äter bättre sen vi började med det för ett par år sedan, det blir mer fisk och grönsaksbaserat när vi tänker efter och planerar.

 11. Mårtenssons kök kl 20:53, den 6 september 2010

  Vi kör oxå med veckomenyer, så skönt när man kommer hem från jobbet och man slipper ta tag i att bestämma middag. Underlättar oxå när man ska handla… Söndagen brukar vi lämna tom, bra om det ska hända något speciellt på lördagen, ska man bort vet man ju inte vad man bjuds på, och ska man själv ha gäster så kan det bli lördagsrester…

 12. Josefina kl 09:05, den 7 september 2010

  Vad bra, nu blev jag påmind om att vi ska kolla hur det går för våra morötter ute i landet! :)

 13. tina kl 09:25, den 7 september 2010

  Erika: Jag kan bara instämma i samtliga fördelar du nämner med veckomatsedel. Det här med femdagarsmeny är nog inte så dumt ändå, jag kan tänka mig att fler gör som ni.

  Mårtenssons kök: Smart tanke! :-)

  Josefina: JA! Där kan du ju inte lämna kvar dom!

 14. MariMiloCakeDesign kl 12:03, den 7 september 2010

  Morotssoppa…den ska jag faktiskt laga idag. Tach för den underbara tips.

 15. tina kl 21:21, den 7 september 2010

  MariMiloCakeDesign: Kul, hoppas soppan går hem:-)

 16. Camilla kl 20:22, den 8 september 2010

  Gud, vilken lyxig veckomatsedel!
  Visst är det härligt att ha veckomatsedeln färdig? Härligt. Synd att det är så himla svårt att få till en lista under vissa perioder… Man kanske helt enkelt ska börja kopiera av din.
  Kram kram!

 17. tina kl 08:18, den 9 september 2010

  Camilla: Ja gör det vetja, sen hittar du ju 33 veckomatsedlar till i arkivet i menyn till höger, haha! :-)

 18. Johanna kl 10:59, den 11 september 2010

  Åhå! Alla dessa fina bilder hela tiden! Vackertvackert!
  Jag försöker också hålla mig till någon sorts matsedel för veckan. Startade föresten ett litet projekt för mig själv för några veckor sedan som går ut på att inte handla mat(!), utan att istället äta upp det som finns i skåpen. Har hittills klarat mig galant(!!), och har kunnat få färsk frukt och grönt pga. egen odling. Superkul! När jag fick slut på sojamjölk hittade jag sojamjöl i skafferiet och har nu gjort egen sådan och tofu! Superkul! (Och ekonomiskt!) När man dessutom skriver matsedel blir det superlätt att ha bra variation i det man lagar också. Topp!

 19. Sanna kl 13:06, den 11 september 2010

  du vet var mina finns när du inte orkar själv ;)
  Men visst är det så att det räddar vardagen! När man kommer hem sent och det finns en rätt att ta tag i direkt, inhandlad och planerad! Såå skönt det är :)

 20. tina kl 10:47, den 12 september 2010

  Johanna: Vad roligt att du äter ur skåpen, det försöker vi också göra emellanåt. Det är så kul när man upptäcker att man har mer mat än vad man tror i gömmorna, och att man tvingas till att använda sakerna på ett annat vis. Egen tofu låter imponerande, det måste jag spana in! :-)

  Sanna: Justja;-)

 21. MariMiloCakeDesign kl 22:05, den 18 september 2010

  Grönsakstårta måste väll bli min favorit. Jag gör en enorm till hela familjen. Underbar morots bild!

 22. tina kl 22:23, den 18 september 2010

  MariMiloCakeDesign: Grönsakstårtan är riktigt god! Kul att du gillar morotsfotot, det gör jag med ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen