Välkomna en ny favoriträtt!

den 15 september 2010, kl 09:00



Ibland blir jag så nöjd med maten jag lagar, att jag vill utropa rena glädjetjut vid matbordet. Precis så var det med de här kycklingfärsbiffarna som jag improviserade ihop häromkvällen. Tillsammans med libabröd, grönsaker och tzatziki blev det så gott att vi också åt upp de planerade matlådorna av bara farten. Jo, det är faktiskt sant. Räknar man in att middagen är färdiglagad på samma tid det tar att steka kycklingbiffarna, så borde det här dessutom klassficieras som snabbmat. Så god och bra snabbmat att vi började prata om att införa detta som stående rätt på veckomatsedeln. Det är ett högt betyg.


Finfina kycklingfärsbiffar
med ingefära och chili

400 g kycklingfärs
0,5 dl grädde
1 tumme färsk ingefära
0,5 röd chili
färsk bladpersilja
salt, svartpeppar

Blanda ihop kycklingfärs med grädde, skalad och finriven ingefära, finhackad röd chili (utan kärnor), finhackad persilja, en nypa salt och lite svartpeppar. Forma små och tillplattade (=snabbstekta) biffar, ungefär 10 st. Stek kycklingbiffarna i smör eller olja på medelvärme, några minuter på varje sida. Dela gärna en biff och se efter att de är genomstekta innan servering. Servera kycklingfärsbiffarna i ett libabröd tillsammans med rivna morötter, sallad, färgglada tomater, rödlök i tunna skivor och tzatziki (yoghurt, riven gurka och pressad vitlök).

Skriv ut inlägg

33 kommentarer till “Välkomna en ny favoriträtt!”

  1. Tina N kl 09:44, den 15 september 2010

    Det låter gott! Enkla recept tilltalar mig! :)
    Köpte du färdig färs eller malde du själv?

  2. Memi kl 09:49, den 15 september 2010

    GILLA! Testas snarast, kanske redan ikväll! :)

  3. Sofie kl 10:22, den 15 september 2010

    Låter verkligen supergott!! Har aldrig lagat något med kycklingfärs, men tittat lite snett på den i butiken ett tag så nu får jag nog göra slag i sak. Låter Supergott!!

  4. Hanna kl 11:40, den 15 september 2010

    Mmm vad gott! Maste testas!

  5. Martina kl 13:09, den 15 september 2010

    Snabblagat och gott, härlig kombo!

  6. Matpolisen kl 14:53, den 15 september 2010

    Hur gör du ditt libabröd?

  7. Ia kl 19:50, den 15 september 2010

    Så gott med smaken från färsk ingefära! Ser jättegott ut!
    Apropå ingefära gjorde jag en vanlig smulpaj med äpple och färsk ingefära – himla god! Ska lägga upp receptet på den. Den kan jag rekommendera om man gillar ingefära :)

  8. tina kl 20:47, den 15 september 2010

    Tina: Färdigmald. Är det snabbmat så är det! ;-)

    Memi: :-)

    Sofie: Tittat snett, eller tittat snett? :-P

    Hanna: Gott vare!

    Martina: Ja, kyckling, chili och ingefära passar riktigt bra tillsammans. Men jag väntar fortfarande på mina balkongchilisar.

    Matpolisen: Uhm, ja. 6.50 på Willys. Förlåt.

    Ia: Det låter ljuvligt gott, ska hålla utkik efter ditt recept. Tack för tips!

  9. Catharina kl 21:27, den 15 september 2010

    Häromdagen gjorde jag helt kycklingköttbullar som fick samtliga att tappa hakan. Har fått dille på att mala själv och med extrapris på hela kycklingar massakrerade jag en hel pippi i köttkvarnen. Det blev alltså en blandning mellan bröst och lår. Sedan hackade jag vitlök, ingefära och röd chili RIKTIGT fint och duttade i sesamolja efter (mitt) behag samt tillsatte soja (tror det var av mörk sort) så mycket som det går utan att det blir en våt sjö av allt. Till sist en gnutta håååning. Sen fick det stå ett tag och gotta sig. Stekte dem långsamt och slök nästan allt under matlagningen..! Inspirationen kommer från en av Anna Bergenström´s kokböcker där marinaden används till kycklingbitar istället. Servera med koriander och valritt tillbehör.

  10. Catharina kl 21:29, den 15 september 2010

    Glöm det där ”helt” före kycklingköttbullar. Försökte väl få med alla ord jag kan, eller nåt..!

  11. Linda - Cupcakefluffan kl 21:32, den 15 september 2010

    Låter så gott, måste testas, brukar aldrig köpa kycklingfärs, men nu får jag ju en anledning :-)

  12. tina kl 21:40, den 15 september 2010

    Catharina: Det låter fantastiskt gott!!

    Linda: Ja, det här är helt klart en bra anledning:-)

  13. Erika - Bakglädje kl 22:25, den 15 september 2010

    Det där låter ju inte för svårt.

  14. Camilla kl 07:51, den 16 september 2010

    Oh, vad gott det såg ut! :) Perfekt picknick mat också ju. :)
    Ha en fin torsdag!

  15. tina kl 15:49, den 16 september 2010

    Erika: Så sant!

    Camilla: Det har du rätt i :-)

  16. Delishhh kl 18:32, den 16 september 2010

    Ahh sa gott det ser ut. Detta ar precis vad jag gillar. Sa hungrig nu. Jatte fin blog, men jag tror jag har sakt det innan.

  17. Helena kl 21:35, den 16 september 2010

    Det där blev jag väldigt hungrig på. Vad duktig du är!

  18. tina kl 21:49, den 16 september 2010

    Delishhh: Tack snälla, jag blir lika glad varje gång;-)

    Helena. :-D

  19. Rebecka kl 22:28, den 16 september 2010

    Svar;Kan nog vara den enklaste kaka jag slängt ihop, än så länge. Och så fasligt god! Lite marsansås blandat med grädde till var inte helt fel! :)

  20. tina kl 16:03, den 17 september 2010

    Rebecka: Det ska nog bestämt bakas någonting här hemma i helgen, den saken är klar.

  21. missfranklin kl 09:13, den 18 september 2010

    åh, har själv precis också förstått vitsen med libabröd, de är ju rent elastiska:-)! perfekt för wrap och så inte sådär söta som många andra tunnbröd är.

    kycklingbullarna låter jättegoda, ska helt klart skriva upp detta på ”att-laga-listan” har aldrig använt kycklingfärs så det blir nytt! :-)

  22. Mikkan kl 10:54, den 18 september 2010

    gud sicken bra idé, använder kycklingfärs för sällan även om det ju är asgott egentligen!

  23. tina kl 22:21, den 18 september 2010

    Missfranklin: Libabröd är toppen! Smidigt att plocka fram ur frysen när det behövs. Man kan också göra världens-snabbaste-pizza med libabröd som pizzabotten, toppen som sagt! :-)

    Mikkan: :-D

  24. Veckomatsedel vecka 38 | Veckans middag kl 09:52, den 19 september 2010

    [...] Kycklingfärsbiffar med [...]

  25. Sanna kl 09:58, den 19 september 2010

    Blev så sugen att jag inte kunde låta bli att lägga upp denna rätt på veckans matsedel :) Jag länkar hit men kommer även att lägga upp min variant på ditt recept under veckan. Det ska bli supergott!

  26. tina kl 18:19, den 20 september 2010

    Sanna: Kul, hoppas att du gillar dom lika mycket som jag! :-D

  27. Veckomatsedel vecka 37 at pickipicki kl 22:27, den 20 september 2010

    [...] Mån Fiskkakor med palsternackspuré Tis Kycklingfärsbiffar med grönsaker och tzatziki i libabröd Ons Isterband på ryskt vis Tor Thaisoppa med fisk- och skaldjur Fre Kantarellrisotto [...]

  28. Christer kl 20:16, den 22 september 2010

    Så gott det ser ut!

  29. tina kl 22:50, den 22 september 2010

    Christer: Och gott det var!

  30. Nässlor hela veckan lång? | pickipicki kl 18:13, den 25 april 2011

    [...] Tis Nässelgnocchi Ons Mandelfrikadeller Tor Ogrässoppa med nässlor och kirskål Fre Kycklingfärsbiffar med chili och ingefära Lör Räk- och chiligryta med raita Sön Pasta med rödbetspesto Tweet Publicerad i [...]

  31. Wraps fyllda med saftiga kycklingbiffar och tzatsiki | kl 20:14, den 17 februari 2013

    [...] hittade receptet här. Skillnaden var att jag hade tortillabröd istället för [...]

  32. Isflingan kl 22:12, den 18 november 2013

    måste nog erkänna att jag föredrar färsbiffar gjorda på lamm :) d får d bli nästa gång. men tzatziki e alltid en favorit :)

  33. tina kl 18:25, den 26 november 2013

    Isflingan: Åh, dom här gillar jag ju skarpt!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen