Ett stort grattis vetja!

den 6 december 2010, kl 12:06



Idag är det Finlands självständighetsdag. Därför slår jag på stort, rotar runt i mitt finska arkiv här på picki och bjuder på ett smakprov av finska delikatesser. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Med smak av Suomi
Karelska piroger med äggsmör
Gör din egen viili
Vaddå gnisselost?
Morotslåda till jul
Vik ihop en finsk julstjärna


Karelska piroger med äggsmör

Morotslåda


Finska julstjärnor

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Ett stort grattis vetja!”

  1. Hanna kl 15:40, den 6 december 2010

    Riktigt snygga julstjärnor. Grattis Finland!

  2. Tara kl 17:16, den 6 december 2010

    En av de få sakerna jag skulle sakna om jag flyttade från Finland är karelskapiroger:D

  3. Josefina kl 17:37, den 6 december 2010

    grattis på dagen, finland och tina!

  4. mamman kl 18:28, den 6 december 2010

    Hej !
    Har just tänt två blå vita ljus i fönstret, dagen till ära!

  5. Linda - Cupcakefluffan kl 20:58, den 6 december 2010

    Karelska piroger har jag inte ätit på så många år, men det är himla gott

  6. anna kl 21:55, den 6 december 2010

    Jag tände ljus i fönstret och har ätit en viili till kvällsläsningen :)

  7. kamila Engström kl 22:00, den 6 december 2010

    Vilka läckra snurror du gjort. En utmaning för mig som inte är så bra på pillgöra.
    Jag bakade en fikon och chokldpaj som jag kan rekommendera.

    http://www.ovanligtgott.se/2010/12/italienst-choklad-och-fikonpaj.html

  8. tina kl 22:14, den 6 december 2010

    Hanna: Det är faktiskt inte så trixigt alls att vika ihop stjärnorna!

    Tara; Det kan jag tänka mig. :-)

    Josefina: :-D

    Mamman: Jag med! :-)

    Linda: Ja, favoriten.

    Anna: Viili, lyllos dig!

    Kamila: Tack för tips, ska spanas in!

  9. AMANDAFOTO kl 22:43, den 6 december 2010

    Karelska piroger med äggsmör är så Sjukt gott :)

  10. Megan kl 22:54, den 6 december 2010

    Tack och lov så finns det någon som firar Finland bättre än vad jag gör idag. I alla fall matmässigt!

  11. Yasemin kl 22:56, den 6 december 2010

    Hip hip hurra! Grattis till Finland. Många fina saker. Jag gillade nog stjärnorna bäst dock. :)

  12. tina kl 23:02, den 6 december 2010

    Amanda: Mmm… :-)

    Megan: Du får kompensera med lite finsk mat en annan dag, helt enkelt! :-)

    Yasemin: :-D

  13. Filippa H. kl 11:19, den 7 december 2010

    Härlig blandning, må jag säga! :)
    Vad är det översta för något, det på de färgglada tallrikarna?

  14. tina kl 12:00, den 7 december 2010

    Filippa: Juustoleipä på finska, eller gnisselost som jag och min syster sa när vi var små. :-) http://www.pickipicki.se/2008/11/gnisselost-och-hjortronsylt/

  15. Malin kl 21:11, den 10 december 2010

    Ååååh… bondost med hjortronsylt är såå gott!

  16. tina kl 21:33, den 10 december 2010

    Malin: Ja! Men bondost har jag aldrig hört att det heter. Är det finlandssvenska tro?

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen