Mitt bästa myntatips!

den 18 maj 2011, kl 10:26

Vad gäller mynta så kan man gå till mataffären och för 24,90 köpa en kruka med några gängliga skaft. Eller så kan man göra som Minas fina mamma har lärt mig. Då går man istället till Vaksala torg en loppislördag och köper en rejäl bunt myntakvistar för en guldpeng. Bara det är ju en bra deal i sig, men det riktigt finfina knepet kommer här. När man sedan kommer hem stoppar man myntakvistarna i ett glas med vatten. Efter någon vecka tittar det fram lite rötter och då sticks kvistarna ner i krukor med jord. Ett toppentips för den som gillar mynta. För sedan spelar det liksom ingen roll hur mycket mynta man äter under sommaren, balkongen kommer oavsett vilket att likna ett myntaplantage i mitten på juli.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Mitt bästa myntatips!”

 1. Hanna kl 11:24, den 18 maj 2011

  Mynta växer verkligen som ogräs. Vi hade en planta som nästan tog över vårt kök… Men gott är det, särskilt i Pimm’s!

 2. Ann-Louise kl 13:39, den 18 maj 2011

  Perfekt! Jag blir bara mer och mer förtjust i mynta i mat och har lovat mig själv att börja laga fler rätter med mynta i. Den nya koriandern helt enkelt! ;)

 3. Mårtenssons kök kl 14:21, den 18 maj 2011

  Fattar inte varför det är så dyrt med mynta i affären, dessutom är det så tråkiga stackars plantor i krukorna. Synd man inte bor nära det dära torget då, men kanske man skulle kunna sno några myntakvistar i någons kryddträdgård. Ja, om man hittar någon kryddträdgård det vill säga:)

 4. charlotta kl 09:05, den 19 maj 2011

  håller med, de där plantorna man köper är verkligen under. all. kritik. kul tips, det måste jag prova!

 5. Ansibecki kl 16:43, den 19 maj 2011

  Jag fick lite mynta av min pappa och gjorde misstaget att sätta ut den i trädgårdslandet. ”Den sprider sig lätt” sa pappa men jag tog inte honom riktigt på allvar så nu har myntan nästan tagit över. Min plan är att utrota den från landet och sätta i krukor i stället. Men det är gott att ha färskt att kunna plocka av :)

 6. tina kl 09:16, den 21 maj 2011

  Hanna: :-) Aldrig smakat.

  Ann_louise: Fin beskrivning!

  Mårtenssons kök: Kan tänka mig att buntar med myntakvistar går att hitta på bra många fler torg än mitt, så misströsta inte. Håll utkik vetja!

  Charlotta: Gör så!

  Ansibecki: Hoho, livsfarligt! Vill man ha dom i trädgårslandet kan man gräva ner krukan i landet så att de inte sprider sig. Lycka till med utrotningen. ;-)

 7. Årets godaste muffins, hittills | pickipicki kl 12:48, den 19 juni 2011

  [...] Myntan frodas fortfarande och i veckan frågade jag google efter ett bra efterrättsrecept med rabarber och mynta. När den översta träffen råkade vara ett recept där det absolut inte snålats med mynta så slog jag till och testbakade direkt. Döm om min förvåning när jag efteråt gick tillbaka till receptet på Tasteline och såg att det egentligen var hämtat ur boken Sju årstider i Majas kök. Boken som är en uppföljare till Klimatmat (ur vilken receptet svensk falafel kommer, ni vet receptet som är mycket uppskattat här på picki och som jag hyllar med jämna mellanrum). Sju årstider fick jag ju hemskickad av Maja i våras, jag har bläddrat i den ett par gånger (och sagt åh-vad-fint-åh-vad-smart-åh-vad-gott över varje uppslag), men jag har ännu inte hunnit laga något ur den. Trodde jag alltså, men nu har jag ju det. Det borde jag förresten ha förstått, att ett sådant här herre-min-gud-vad-gott-recept måste vara av särskilt fin härkomst. Maja gör det alltså igen, förser picki med ett riktigt favoritrecept. Tusen tack för det! [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen