Andra bullar
den 12 juli 2011, kl 21:18
Det här är ett tips till er som föll för att göra egen lemoncurd. När ni har använt en del av lemoncurden som fyllning i sommartårtan, så har ni gissningsvis halva burken kvar. Då kan det vara bra att veta att det blir finfina sommarbullar om man fyller bullarna med lemoncurd och skivade färska jordgubbar. Lyxbullar helt enkelt. Och om någon undrar så är svaret ja, precis som i vanliga kanelbullar så gäller ju-mer-grovstött-kardemumma-i-bulldegen-desto-bättre-regeln.
Recepten
En klassisk bulldeg
Lemoncurd
11 kommentarer till “Andra bullar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Tack för fikat! Bullarna var väldigt goda!
Här finns det jordgubbar, än så länge, du får skynda dig och baka!
Carl J: Tack för kaffet! :-)
Mamman: Fint, spar några till mig!
Vilka finbullar!
Oj, vad jag längatar efter nybakade bullar nu. Det första jag ska göra när vi kommer hem…
Vad det låter gott med jordgubbar och lemon curd i bullar! Borde jag testa nångång bara jag skulle ha lite lemon curd hemma :)
Du, dom där bullarna såg INTE tokig ut. Mumma! Du är faktastiskt duktig! :)
*Dräggel* Mamman, spar några till mig med va..?!
Jordgubbsbullar med lemon curd låter verkligen sommarlyxigt! Jag har körsbär och svarta vinbär, man kanske kan göra nåt liknade med andra bär (men då blir det andra bullar förstås!)
Hanna: :-)
Sydney: Fint, då kommer vi på fika!
Matilda: Du får göra en burk vetja!
Amanda: Men tack så mycket snälla du!
Moma: :-)
Viktoria: Du ska göra romtopf Viktoria! http://www.pickipicki.se/2011/07/startskottet-for-arets-romtopf/
[...] med något annat än kanel; pickipicki har skrivit om både blåbärsbullar och bullar fyllda med lemon curd och jordgubbar nyligen… Och visst är väl mandel väldigt [...]